Översikt

Följ med på en resa till Vietnams tre allra mest självklara resmål – Hanoi, Hoi An och Ho Chi Minh City - Saigon.

Vi kryssar på smaragdgröna vatten mellan Halong Bays spektakulära bergsformationer. I cyclos, vietnamesiska cykelrikshor, tar vi oss fram längs Hanois pittoreska och livaktiga köpmansgator för att fortsätta genom de franska kvarteren.

Efter det mysiga Hoi An som de allra flesta brukar bli smått förälskade i fortsätter vi söderut till metropolen Saigon (Ho Chi Minh City) som präglas av kinesisk kommers, fransk kultur och amerikanskt inflytande. Där väntar också den mäktiga Mekongflodens levande delta. Våra Vietnamesiska höjdpunkter bjuder på en resa fylld med upplevelser, kulinariska måltider och nära möten med ett vänligt folk.

Förläng gärna äventyret med baddagar på Phu Quoc eller Con Dao i Vietnam, eller varför inte ett Kambodjapaket med djungeltemplet Angkor Wat eller behagliga baddagar på de nyfunna vackra öarna Koh Rong och Koh Rong Samloem, inspelningsplatser för "Survivor".

Boka din resa

2018-02-27 2018-03-07 19 850 kr Qatar Airways 5+ Boka
2018-03-26 2018-04-03 19 850 kr Qatar Airways 5+ Boka

Reseprogram

 • Dag 1-2 Avresa, Hanoi, Hoan Kiem Lake

  Ankomst till Hanoi som ligger i Röda flodens bördiga och folkrika delta och har cirka tre miljoner invånare. Här har Vietnams huvudstad legat i nästan tusen år. Hanoi besattes av fransmännen på 1880-talet och bombades av amerikanarna under Vietnamkriget. Efter lunch beger vi oss till Hoan Kiemsjön – Sjön för återlämnandet av svärdet – där enligt legenden en sköldpadda vakar över ett magiskt svärd. Med svärdet kan man besegra vilken fiende som helst och sköldpaddan lär lämna ut det vid behov. Där besöker vi Ngoc Son Templet som vi når via den röda Hucbron på bilden. Den som önskar kan köpa en billig biljett till vattendockteater med stora trädockor som sveps fram på en stor inomhusbassäng. Teaterformen har mycket gamla anor och kommer från risodlingsområdena.

 • Dag 3 Hanoi, kryssning i Halong Bay

  Vi gör en 2-dagars utflykt till kusten och berömda Halong Bay. Där ska vi kryssa över smaragdgröna vatten, ett naturens underverk bestående av nästan 3 000 spektakulärt sockertoppsformade öar. Vi besöker grottor och övernattar sedan i bekväma hytter ombord på vår båt. Middag och brunch serveras ombord.

 • Dag 4 Halong Bay, Hanoi, stadsrundtur, nattåg mot Danang

  Efter en god brunch ombord på vår båt, tar vi bussen tillbaka till Hanoi. Väl där besöker vi bland annat Ho Chi Minhs mausoleum, Guvernörspalatset, Ho Chi Minhs stolphus, Enpelarpagoden och Litteraturtemplet. Sedan blir det lite egen tid i Hanoi för proviantering inför tågresan. Middag sker idag på egen hand och sedan tar vi gemensamt nattåget mot Danang.

 • Dag 5 Danang, Hoi An, Gamla stan

  Väl i Danang tar vi buss sista biten till Hoi An. Hoi An hörde under 16- och 1700-talen tillsammans med Malacka och Macao till de viktigaste ostasiatiska handelsstäderna. Mycket av arkitektur och atmosfär från den charmiga lilla stadens storhetsdagar lever fortfarande kvar och staden är idag en bedårande pärla där besökaren gärna dröjer sig kvar för att koppla av i den avslappnade miljön, äta eller bara ta en kopp vietnamesiskt kaffe på de mysiga restaurangerna, eller kanske shoppa och sy upp sidenkläder hos någon av stans många skräddare, de syr över natten. Vi promenerar i den idylliska Gamla stan, besöker ett välbevarat köpmanshus, den täckta Japanska bron och den lokala marknaden samt ges en programfri eftermiddag.

 • Dag 6 Hoi An, Danang, Ho Chi Minh City (Saigon), stadsvandring

  Efter frukost tar vi bussen tillbaka till Danang där vi besöker det berömda Cham-museet. Museet har en omfattande samling av skulpturer och andra artefakter från det antika och gåtfulla kungariket Champa. Champa nådde sin höjdpunkt under svensk vikingatid och dominerade det som idag är mellersta och södra Vietnam från 100-talet e Kr ända fram till 1600-talet. I likhet med khmererna i Kambodja uppförde Champa magnifika tempel i djungeln.

  Därefter tar vi flyget söderut till Ho Chi Minh City som de flesta fortfarande kallar Saigon och som under 1954-1975 var Sydvietnams huvudstad. Här gör vi en stadsvandring längs fashionabla Dong Khoigatan, en gång känd som Rue Catinat. Vi passerar Notre Damekatedralen, Postkontoret (vars stålkonstruktion är ritad av Gustave Eiffel), Hotel Continental och Stadshuset (byggt av fransmännen med Paris stadshus som förebild).

 • Dag 7 Ho Chi Minh City, Mekongdeltat

  Efter frukost gör vi en ufärd till Mekongs delta. På väg till det stora Mekongdeltat stannar vi till i ett Cao Daitempel. Cao Dai är en mycket annorlunda religion, exklusiv för Vietnam där den har cirka två miljoner anhängare. Religionen karaktäriseras av sin färgglada och fantasifulla tempelarkitektur. Man blandar alla de stora världsreligionerna och har som sina helgon bl a Jeanne d’Arc, William Shakespeare och Victor Hugo.

  Efter att ha färdats genom sex länder och 4 350 kilometer från Qinghai och Tibet i Kinas inre når Mekongfloden Sydkinesiska sjön. De sista tjugo milen förgrenar sig floden i flera mindre grenar kallade ”De nio drakarna” – Song Cuu Long – som också är det vietnamesiska namnet på floden. Vi beger oss ut till My Tho i deltat för att åka båt och sampan (typ stora kanoter) på floden och några av dess många kanaler.Vi besöker även trädgårdar och plantager och vi får en fördjupad dos av den speciella Mekongkulturen genom att vi övernattar hos en familj som har ordnade bekvämligheter. Maten denna kväll hos familjen är inkluderad.

 • Dag 8 Ho Chi Minh City, Cu Chi-tunnlarna, hemresa

  Sista dagen kan de som önskar köpa till en utflykt till Cu Chi där vi får se ingången till ett av de många sofistikerade och omfattande handgrävda tunnelsystem i flera nivåer som FNL-gerillan grävde och framgångsrikt använde sig av under Vietnamkriget (eller Amerikanska kriget om du frågar en Vietnames). Tunnlarna användes som gömställen, vapengömmor, logi, sjukstugor och som kommunikations- och försörjningsleder. Tunnlarna i Cu Chi var som mest 250 km och började byggas redan under 1948 då Viet Minh (befrielserörelsen) stred mot fransmännen.

  Idag finns det omkring 121 km tunnlar kvar som den Vietnamesiska regeringen vill bevara som krigsminne. De har öppnats för besökande turister och då många av oss västerlänningar är lite större i omfånget än våra vietnamesiska värdar, har tunnlarna i turistområden som Cu Chi utvidgats och förstärkts så att även vi kan kliva ner och åtminstone få en liten hint om hur det kunde vara att vistas där.

  På kvällen transfer till flygplatsen för avresa med flyg.

 • Dag 9 Hemkomst

Karta

Resfakta

Reslängd 9 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 27/2 och 26/3
Pris Från 19 850 kr
Enkelrumstillägg 4 500 kr
I priset ingår
 • Flyg med Qatar Airways till Hanoi och hem från Ho Chi Minh City. Avresa från Stockholm och Köpenhamn. Måltider ombord.
 • Svensk färdledare möter i Hanoi och leder resan i Vietnam. Dessutom medverkar lokal engelsktalande guide på varje resmål.
 • Vietnam: hotell av turistklass, del i dubbelrum. Angivna måltider exkl måltidsdryck.
 • Program enligt ovan. Transfers, bagagehantering, transporter och entréavgifter. Inrikes resor enligt program.
 • Dricks till lokalguider, chaufförer, hotell och restaurangpersonal ingår i priset.
 • KINARESORS informationspaket
 • Passagerar-, flygplats- och säkerhetsavgift på avreseorten. Flygplatsskatter inom Vietnam. Internationell flygplatsskatt vid hemresan.
 • Du som reser utan sällskap garanteras kunna boka del i dubbelrum.
I priset ingår ej
 • Enkelrum
 • Extraprogram: halvdagsutflykt till Cu Chi, bokas och betalas på plats.
 • Reseförsäkring
 • Anslutningsflyg till/från Stockholm, fråga vid bokningen.
 • Förlängning av resan, beställ redan vid bokning.
Extra dagar

Du kan förläga resan med extra dagar för sol och bad, förutsatt att det finns plats kvar på flyget den dagen du vill resa hem. Kontakta oss för prisförslag.

Tillval och utflykter
Reseförsäkring 9 dagar 450 kr
Resplan

Dag 1 Avresa med flyg
Dag 2 Hanoi
Dag 3 Hanoi Halong Bay båt på Halong Bay med övernattning.
Dag 4 Halong Bay Hanoi, nattåg till Danang.
Dag 5 Danang buss till Hoi An.
Dag 6 Hoi An Danang, flyg till Ho Chi Minh City
Dag 7 Ho Chi Minh City
Dag 8 Ho Chi Minh City, före midnatt avresa med flyg
Dag 9 Hemkomst

Resesätt Qatar Airways
Visum

Visum till Vietnam krävs ej för svenska medborgare om vistelsen är max 15 dagar. Läs mer om visum till Vietnam

Deltagarantal

15-24 resenärer

Bra att veta

Anmälningsavgiften är 3 000:- och ska betalas senast 7 dagar efter bokning. Resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 20 dagar före avresa.

Boende

 • Gondola Hotel, Hanoi

  Gondola Hotel ligger i hjärtat av Hanois historiska kvarter, nära till flera av huvudstadens sevärdheter. Hotellet har en härlig takterass med restaurang och bar. Rummen är moderna och bekväma och har antingen utsikt över den närliggande sjön Hoan Kiem eller ut över stadens myllrande gator. Fri WiFi finns både på rummen och i allmänna ytor. Hotellets restaurang serverar mat från det lokala köket men även västerländsk mat finns på menyn.
  Till hemsidan

 • Bai Tho Cruiser, Halong Bay

  Bai Tho Cruiser är bekväma båtar i traditionell vietnamesisk stil som erbjuder det mesta man kan önska sig som t ex god mat i fin restaurang, fina hytter och ett njutbart soldäck där du får en fantastisk utsikt över Halong Bays skärgård som består av 1 600 kalkstensöar som formats av tidens gång till olika fantasifulla figurer. Idag är området ett av UNESCOs världsarv. Till hemsidan

 • Pho Hoi Riverside Resort Hoi An

  Vid Song Dofloden ligger denna trevliga resort som öppnade år 2000. Alla rummen har fri wifi och balkong med utsikt mot floden eller den trevliga trädgården. På hotellet finns restaurang, bar, spa samt ett uppskattat poolområde. Pho Hoi Riverside Resort ligger inte långt ifrån Hoi Ans gamla stad som finns upptagen på UNESCOs Världsarvslista
  Till hemsidan:

 • Oscar Saigon Hotel, Saigon

  Oscar Saigon Hotel ligger i hjärtat av Saigon, nära till stadens bästa restaurang- och shoppingkvarter. Hotellet är byggt med inslag av fransk kolonialstil och erbjuder bland annat fritt WiFi i allmänna utrymmen, trädgård, gym, restaurang och bar. Rummen är ljusa och fräscha och utöver traditionella attiraljer som värdeskåp och minibar, erbjuds gratis kaffe/te, daglig flaska mineralvatten och fritt WiFi även på rum. Till hemsidan

   

Tillval

 • Tilläggspaket Sol och bad på Phu Quoc 7 dagar

  På ön Phu Quoc i sydvästra Vietnam finns mycket fina kilometerlånga paradisiska stränder med gyllengul sand och turkosblått hav. Här finns ännu inget direkt nattliv, men flera bra restauranger. Phu Quoc passar dig som vill ha mer lugn och ro än håll-i-gång. I hotellens strandstolar kan man ostört njuta av havet och stranden. Här finns också möjlighet att åka ut med båt för fiske och dykning. Med taxi eller hyrd motorcykel kan man ta sig runt på ön. Phu Quoc kan kombineras med resor som avslutas i Ho Chi Minh City (Saigon), men även med resor som avslutas på andra orter i Indokina.

  Exempel på tilläggspaket för resa som avslutas i Ho Chi MinhCity:

  Program

  Dag 1. Ho Chi Minh City En extra natt på hotellet i Saigon (gruppen åker hem sent på kvällen).
  Dag 2. Ho Chi Minh City, Phu Quoc Frukost, transfer till flygplatsen, flyg till Phu Quoc (ca 1 tim), transfer, incheckning på hotell.
  Dag 3-5. Phu Quoc Frukost, programfria dagar.
  Dag 6. Phu Quoc, Ho Chi Minh City, hemresa Frukost, transfer till flygplatsen, flyg till Ho Chi Minh City (ca 1 tim), tid på egen hand, avresa med flyg.
  Dag 7. Hemkomst

  Ingår i paketet

  - Ändring av biljett för internationellt flyg.
  - Hotell i Ho Chi Minh City.
  - Flyg Ho Chi Minh City-Phu Quoc t/r.
  - Hotell på Phu Quoc av hög turistklass / första klass.
  - Frukost enligt ovan.
  - Transfers.

  Pris fr ca 5 150:-/person. Kontakta oss med en förfrågan så återkommer vi med ett förslag. Det här paketet är ett exempel, du kan välja att stanna kortare eller längre tid i Phu Quoc.

  Angivna priser är preliminära och gäller del i dubbelrum när två personer bokar. Priset varierar beroende på bokningssituationen för hemreseflyget och valda hotellalternativ. Prisuppgiften bekräftas därför först efter gjord förfrågan. Tidig bokning är viktig, beställ tilläggspaketet i samband med att du bokar rundresan.

  Pris på förfrågan. Vänligen ring 08-545 95 200 för besked om platstillgång och bokning eller skriv in önskemålet när du bokar grundresan på hemsidan så kontaktar vi dig.