Översikt

Resan genomförs i samarbete med vårt systerbolag Äventyrsresor. Vi upplever södra Vietnam med flodbåt, till fots eller på cykel längs Mekongflodens delta, bor hemma hos lokalbefolkningen, lär oss laga vietnamesisk mat och avslutar med strandliv på den mysiga ön Phu Quoc. Resan passar både yngre och äldre upptäcktsresande. Tillsammans skapar vi gemensamma minnen och upplevelser för livet!

Vi åker flodbåt långsamt längs Mekongflodens delta och dess bifloder, vi får uppleva den vietnamesiska landsbygden med sina fruktodlingar och byar där barn nyfiket vinkar åt oss längs vägen. Väl framme i byn stannar vi hos en familj där vi gärna får delta i familjens matlagning och lära oss hur man gör landets berömda vårrullar med färska örter. I bybornas egna trädgårdar odlas mängder av olika kryddor som färsk basilika, koriander, mynta och vårlök. Här avnjuter middagen tillsammans med familjen när skymningen faller över byn.

Naturliga möten med människor och en spännande matkultur
Under resan tar vår vietnamesiska färdledare med oss till en orörd del av södra Vietnam. Turister är ingen vanlig syn i de här områdena. Vi får uppleva nära möten med låglandets minoritetsbefolkning bland flytande marknader och susande risterrasser. Vi besöker flytande marknader och bor hemma hos familjerna i deltat. Många är nyfikna när vi till fots eller med cykel i lugnt tempo åker genom byarna och det blir många naturliga och nära möten med bybefolkningen. Avsluta med sol och bad på någon av de vackraste öarna i Vietnam.


Du stöder lokalbefolkningens levnadsvillkor

Vi reser i liten grupp och använder lokala leverantörer. Under vårt besök på landsbygden bor vi hemma hos lokalbefolkningen som också lagar vår mat. Vårt sätt att bo och äta ger både familjerna och byarna inkomster som gynnar regionens utveckling.

Reseprogram

 • Dag 1 Mot Vietnam

  Vi flyger mot Vietnam och Ho Chi Minh City. Vi mellanlandar på vägen.

 • Dag 2 Ho Chi Minh City

  Vi landar på kvällen och vår vietnamesiske guide väntar och tar oss till vårt centralt belägna hotell. Kvällen till eget förfogande att upptäcka denna vackra och intressanta stad. Välkomsmiddag intas på en lokal restaurang och vi får vårt första smakprov på det vietnamesiska köket. Hotell Ho Chi Minh City. (M)

 • Dag 3 Stadsrundtur med Ho Chi Minhs höjdpunkter

  Idag upptäcker vi Ho Chi Minh tillsammans med vår vietnamesiske guide.  Vi besöker de otroliga  Cu Chi tunnlarna i Cu Chi distriktet. Dessa tunnlar sträcker sig över 250 km mot den kambodjanska gränsen. Vi tar oss tillbaka till Ho Chi Minh och får en sightseeing av vår guide runt stadens museum och kvarter. V ibesöker bland annat Historiska muséet, Binh Tay Market i Chinatown och Reunification Palace. Hotell Ho Chi Minh.(F,L)

 • Dag 4 Från stadsliv till flodliv längs Mekongflodens delta

  Vi Lämnar Ho Chi Minh City och färdas genom vackra risodlingslandskap. Vi anländer till den lilla marknaden Cai Lay precis vid flodbanken där går vi ombord på flodbåten som tar oss fram på Mekongdeltat i Cai Be. Längs floden är det mycket aktivitet. Vi passerar flytande marknader, människor som sår, odlar och skördar sina risodlingar. Det är många byar med glada vinkande barn längs flodbanken. Detta är det bästa sättet att få uppleva det riktiga flodlivet i Vietnam. Vi kommer till en liten by som bebos av gästfria minoritetsfolk. Här bor vi över natten i deras enkla hus och avnjuter deras välsmakande kokkonst. Övernattning hos familj. (F,L,M)

 • Dag 5 Vinh Long

  Dagen gryr i den lilla byn och efter frukosten tar vi oss längs Tien River. Längs hela vägen slås vi av gästfriheten och det varma välkomnandet från lokalborna. I Vinh Long besöker vi en marknad. På eftermiddagen åker vi tillbaka till Ho Chi Minh City för att flyga till Danang och ta oss vidare till charmiga Hoi An. Här bor vi på ett mysigt boutiquehotell med pool. (F,L)

 • Dag 6 Upptäck Hoi An

  Vi äter frukost på hotellet och hinner kanske ta ett dopp i poolen innan vår guide hämtar oss för att tillsammans med oss upptäcka staden till fots. Guiden berättar historien kring stadens kinesiska, japanska och europeiska arkitektur och vi får veta mer om Hoi An som gammal handelsstad. Vi äter lunch tillsammans innan vi tar oss tillbaka till vårt hotell. På eftermiddagen finns tid att på egen hand upptäcka mer av Hoi An, kanske göra som vietnameserna själva, cykla genom stan. (F,L)

 • Dag 7 Matlagningskurs i Hoi An

  Efter en tidig frukost hämtas vi upp för att få en introduktion till dagens spännande aktivitet. På Hoi An´s färgstarka marknad upplever vi dofter och den pågående kommersen medan vi köper en del av de ingredienser vi ska använda oss av när vi har vår matlagningskurs. Därefter går vi ombord på Red Bridge´s båt som ska ta oss på en 25 minuter lång resa längs Hoi An-floden och till Red Bridge Cooking School. När vi kommer fram får vi en guidning genom skolans grönsaks- och kryddträdgård innan vi får lära oss om några av Hoi An´s och Vietnams mest välkända rätter. I ungefär 2 timmar lagar vi mat efter instruktioner från Red Bridge´s kockar. En fantastisk upplevelse och ett väldigt trevligt sätt att få en inblick i landets matkultur. Givetvis äter vi det vi har lagat innan vi tar oss tillbaka till hotellet. (F,L)

 • Dag 8 Mot Phu Quoc

  Frukost och därefter transfer till flygplatsen. Flyget går via Ho Chi Minh ut till Phu Quoc Island. Ankomst till ön under eftermiddagen och efter en kort transfer kommer vi fram till hotellet. (F)

 • Dag 9-12 Sol och bad

  Under de närmaste dagarna njuter vi av strandliv och upptäcker ön på egen hand. Genom någon av öns lokala aktivitesarrangörer finns möjlighet att vandra, cykla, fiska, snorkla och dyka. Vi bor på Famiana Resort eller liknande. (Frukost)

 • Dag 13 Vi lämnar Phu Quoc, åter till Ho Chi Minh

  Transfer till flygplatsen för vidare färd till Ho Chi Minh City, och vidare flyg hem på kvällen. (Frukost)

 • Dag 14 Åter hemma i Sverige

  Ankomst till Stockholm vid lunch.

 • Ingår för barn Medlemskap i WWF

  En FamiljeExpedition ska vara ett lärorikt äventyr. Därför har vi alltid erfarna naturguider på resan. Små äventyrare blir dessutom medlemmar i WWFs barnklubb Panda Planet och alla tonåringar får tidningen WWF Eko som ger nyheter om djur, natur och miljövård.

 • Att tänka på

  Programmet kan komma att ändras av praktiska eller logistiska skäl, för att ge bästa behållning av resan. Tiderna för flyg är preliminära. Det är bra att resa med ett öppet sinne för  synen på tid inte är som vi är vana vid här hemma i Skandinavien.

Resans höjdpunkter

 • Upplevelserna i byarna på den vietnamesiska landsbygden
 • Dagarna i charmiga Hoi An med matlagningskurs och introduktion till det vietnamesiska köket
 • Sol och bad på Phu Quoc

Karta

Resfakta

Reslängd 14 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 21 dec - 3 jan, 26 dec - 8 jan 18/19
Pris Från 29 900 kr
Enkelrumstillägg På förfrågan
Barnpris

24 900 kr

Priset gäller för barn t.o.m. 11 år i extrasäng som delar rum med två vuxna. För barn under 6 år, vänligen kontakta oss.

I priset ingår
 • Flyg från Sverige till Vietnam t/r inkl. skatter
 • Flyg inrikes Ho Chi Minh-Phu Quoc t/r
 • Båtturer i Mekongdeltat
 • Boende hemma hos en vietnamesisk familj och på charmiga hotell
 • Stadsrundtur i Hoi An
 • Matlagningskurs i Hoi An
 • Vietnamesisk engelsktalande natur/kulturguide
 • Transport av bagage under båtturer
 • Inträdesavgifter på museer och dylikt
 • Helpension under rundturen
 • Boende på Phu Quoc inkl. frukost och transfers
 • Miljöskatt
I priset ingår ej

Drycker, dricks

Anslutningsort

Göteborg och Köpenhamn

Resplan

Dag 1. Mot Vietnam
Dag 2-3. Ho Chi Minh
Dag 4. Mekongflodens delta
Dag 5. Vinh Long, Hoi An
Dag 6. Upptäck Hoi An
Dag 7. Matlagningskurs Hoi An
Dag 8. Mot Phu Quoc
Dag 9-12. Phu Quoc
Dag 13. Ho Chi Minh, hemresa
Dag 14. Åter hemma i Sverige

Klimat

Du kan resa till Vietnam året om. I södra Vietnam och på Phu Quoc är vädret som bäst från december till april, med något ostadigt väder mellan maj- november.

Visum

Information om visum på ditt resmål får du genom att ringa till respektive lands ambassad/konsulat. Se vidare information i ditt första utskick från Äventyrsresor.

Vaccination

Kontakta din husläkare eller en vaccinationscentral för rådgivning om rekommendationer för resevaccin. Se även www.vaccinationsguiden.se

Resans karaktär

Vår uppskattade rundresa i södra Vietnam bjuder på många kulturmöten, en aktiv men bekväm resa genom ett leende land. Båtturer på Mekongflodens delta och korta vandringar ger dig möten med folk och landsbygden. Vi upplever det vietnamesiska köket genom matlagningskurs i Hoi An. Resan går i behagligt tempo och kräver inga förkunskaper eller extrem kondition, men god rörlighet och ett öppet sinne för ovana vardagssituationer är bra att ha.

Ön Phu Quoc gränsar till Kambodja. Hit kommer Vietnameserna själva för att njuta av fantastiska stränder, badliv, god mat, lugn och stillhet. Större delen av den fem mil långa ön är naturreservat och täckt med skog. Genom öns inland färdas vi på roströda grusvägar genom prunkande bergsmassiv. Längs kusten ligger små fiskebyar utspridda mellan bukter och sandstränder. En av de bästa stränderna att besöka är Bai Khiem som bjuder på kritvit sand och korallgrönt hav, inramat av djungel och berg. Gör dagsutflykter till småöar och njut av havets läckerheter på en servering i solnedgången.

Deltagarantal

Min 10, max 16

Klimatkompensation

Vi klimatkompenserar för våra flygresor och rekommenderar dig att också göra det. Kostnaden är mellan 600 – 1000 kr per person och resa. Utöver att minska ditt klimatavtryck bidrar du samtidigt till projekt som är viktiga för lokalbefolkningen och miljön i särskilt utsatta länder. Läs mer här »

Bra att veta

Resan arrangeras av Äventyrsresor och i enlighet med deras resevillkor. Läs mer här

Boende

 • Famiana Resort & Spa

  Famiana Resort & Spa är ett 4-stjärnigt hotell med mycket bra läge vid en privat strand. Hotellet har ett stort poolområde. Restaurangen serverar asiatisk och västerländsk mat. Rummen är rymliga och bekväma och av bra standard. Vi bor antingen i bungalows med utsikt över poolen eller i rum med utsikt över trädgården som är omgiven av tropiska träd och exotiska blommor, med närhet till stranden.


  Finns på hotellet

  - Restaurang
  - Bar
  - Spa
  - Gym
  - Pool

  Finns på rummet

  - AC
  - TV
  - Safety box
  - Wi-Fi
  - Balkong
  - Mini-bar
  - Kaffekokare
  - Hårtork

 • Silk Boutique Hotel, Hoi An

  Silk Boutique Hotel  är ett mycket trevligt hotell, idealiskt beläget några få minuters promenad från UNESCOs världsarv Hoi Ans 1500-tals kvarter och de palmbeklädda stränderna Cua Dai. Hotellet erbjuder bland annat utomhuspool, gym, trädgård, restaurang, bibliotek, bar och fritt WiFi. Rummen är fräscha och rymliga och utrustade med bland annat minibar, luftkonditionering och kabel-TV.

 • SaiGon Phu Quoc Resort

  SaiGon Phu Quoc Resort har egen privat strand och pool. Restaurangen serverar asiatisk och västerländsk mat. Rummen i vår bungalow är rymliga och bekväma och av hög standard. Vi bor i bungalows i trädgården, mycket nära stranden.

 • Majestic Saigon Hotel

  Majestic Saigon Hotel är ett 5-stjärnigt hotell med bästa möjliga läge i Ho Chi Minh City. Här bor ni bra i bekväma och rymliga rum, med alla faciliteter som önskas. Hotellet har en restaurang, bar och en pool.


  Finns på hotellet

  - Restaurang
  - Bar
  - Spa
  - Gym
  - Pool
  - WiFi

  Finns på rummet

  - TV
  - Safety box
  - Wi-Fi