Översikt

Laos och Kambodja - livet längs Mekong

En upptäcktsresa genom två av Sydostasiens mest charmerande och intressanta länder. Resan för oss längs en av världens stora floder genom ett av världens lugnaste länder, det buddhistiska, fortfarande något tillbakadragna och hemlighetsfulla, men mycket natursköna och vänliga Laos. Den ger oss också tillfälle att upptäcka det spännande Kambodja, med dess sargade nutidshistoria och storslagna förflutna.

Vår resa går både till avlägsna lantliga miljöer dit inte många turister kommer och till några av världens absolut främsta sevärdheter. Vi börjar i norra Thailand, färdas längs den mäktiga Mekongfloden, upptäcker Laos atmosfäriska gamla huvudstad Luang Prabang, gör ett nedslag i dagens moderna huvudstad Vientiane, besöker förangorianska, nästan glömda tempel, stannar till i Mekongs flodarkipelag bland lantliga byar, risfält, franska koloniala lämningar och sällsynta floddelfiner, fortsätter till de hänförande djungeltemplen i Angkor i Kambodja och avslutar i Kambodjas nyvaknade huvudstad Phnom Penh. Vi besöker spännande och sällan besökta Angkortempel i Kambodja som klipptemplet Preah Vihear, pyramidtemplet Koh Ker och djungeltemplet Beng Mealea. En resa som går såväl till de stora sevärdheterna som bortom allfarvägarna. 

Reseprogram

 • Dag 1-2 Avresa, Bangkok, Chiang Rai

  Vi anländer till Thailands huvudstad tidigt på morgonen, och fortsätter med flyg till Chiang Rai, porten till Thailands minoritetsområden och den Gyllene Triangeln. Här hinner vi göra en rundtur i området och se oss omkring innan vi checkar in på vårt hotell, beläget i Chiang Rais centrum. Välkomstmiddag. 

 • Laos

  Laos är kanske det mest okända av Sydostasiens länder, utan kust, men med rik och vacker natur och en fridfull och lugn livsstil. Befolkningen är liten, bara 6,5 miljoner, men fördelar sig på en mängd olika folkslag. Majoritetsgruppen, ”låglandslaotierna” är ett thaifolk och släkt med grannarna i Thailand, men befolkningen rymmer också många bergsfolk som talar mon-khmer och tibeto-burmanska språk. Sin storhetstid nådde laotierna på 1300-talet, då man grundade ett kungarike med det poetiska namnet Lan Xang – ”En miljon elefanters under det vita parasollet rike”. Sedan splittrades landet i mindre kungadömen, och på 1800-talet, då de laotiska rikena hotades att helt slukas av Thailand, blev Laos ett franskt protektorat och del av Franska Indokina.

 • Dag 3 Huay Xai, Pakbeng

  Morgonen efter tar vi buss till gränsen mellan Thailand och Laos. Vi klarar av gränsformaliteterna och korsar Mekongfloden in till Laos och Huay Xai, huvudstad i Bokeoprovinsen. Här påbörjar vi vår resa i flodbåt ner längs Mekongfloden. Båtarna är stora och bekväma, och vi får lunch ombord. Mekongfloden världens trettonde längsta flod, men en av världens mest artrika. Den rinner från Tibetanska högplatån genom sex länder ut till Sydkinesiska sjön och har en enorm betydelse för människor och miljö i hela Sydostasien. Mekong hyser flera av världens största fiskarter, som den legendariska Mekongjättemalen (Mekong Giant Catfish) och jättekarpen (Giant River Carp), men också utrotningshotade arter som Irrawaddydelfiner och siamesisk krokodil.

  Under vår resa ner längs floden betraktar vi lugnet på den laotiska landsbygd vi passerar. Vi lägger till vid strand ibland och går i land i byar där det bl a bor folk som tillhör folkslagen hmong, yaho och khmu, och specialiserar sig på tygvävning och tillverkning av den laotiska spriten laolao. Efter halva resan stannar vi för övernattning i Pakbeng, på ett hotell med magnifik utsikt över floden. 

    • Dag 4 Pakbeng, Pak Ougrottorna, Luang Prabang

  På morgonen tar vi en promenad genom Pakbeng där vi också besöker den lokala marknaden. Nästa dag fortsätter vi längs Mekong och når så småningom Pak Ougrottorna med tusentals Buddhabilder. Ankomst till Luang Prabang i kvällningen.

 • Luang Prabang

  Det är lätt att förälska sig i Luang Prabang! Hela Luang Prabang har världsarvsstatus och man har gjort ett stort arbete med att renovera och restaurera de många templen och byggnaderna.  Den gamla delen av staden utgörs av en enastående blandning av låga hus i orientalisk och fransk stil. De franska husen är vackert renoverade handelshus, villor och små palats i alla möjliga färger med dekorativa fönsterluckor, pelare, friser, balkonger och annan utsmyckning. I de omgivande trädgårdarna växer palmer, bouganvilla, bambu och mycket annat. Mellan de franska husen ståtar lite här och där de vackraste buddhistiska tempel man kan tänka sig. Man nästan kippar efter andan av Luang Prabangs charm! 

 • Dag 5 Luang Prabang, Wat Xiengthong

  Vi ägnar två hela dagar åt att utforska Luang Prabang med omgivningar. Det storslagna och vackra tempelkomplexet Wat Xiengthong - "den gyllene stadens kloster" - anses, åtminstone av invånarna i Luang Prabang, vara Laos allra viktigaste symbol för landets religiösa arv och traditioner. Särskilt märkvärdig är den färgade glasmosaik som täcker väggarna till flera av huvudbyggnaderna i komplexet. Motiven visar såväl kända scener ur Buddhas liv som människornas dagliga liv i gamla tider. Den mest centrala byggnaden byggdes 1560 av kung Setthathirat och har tjänat som kröningshall för flera laotiska kungar. Vi tittar också in i flera av Luang Prabangs övriga tempel.

 • Fd Kungliga palatset

  Efter Lan Xangrikets fall på 1700-talet delades Laos upp i tre kungariken. Det nordligaste riket fortsatte att ha Luang Prabang som huvudstad. Efter kinesiska attacker 1887 bad kungen här Frankrike om beskydd varefter hela Laos blev en del av Franska Indokina under kungen i Luang Prabang. Förhållandet till Frankrike var aldrig lika spänt som det var i Vietnams fall. Luang Prabang var en favoritpostering för franska tjänstemän som ville ha lite semester, lugnt och fridfullt redan då. Kungliga palatset byggdes av fransmännen 1904 för kung Sisavang Vong och hans familj.1975 kom revolutionen även till Laos när vietnamesiskstödda Pathet Lao tog makten. Två år senare försvann kungafamiljen. Det är än idag oklart vad som hände med dem. Palatset bytte namn till Nationalmuseet. Här visas en mängd föremål från den kungliga perioden, allt ifrån kungatronen till kungliga sängkammarinteriörer.

 • Solnedgång från Phousikullen, nattmarknad

  Mitt i Luang Prabang reser sig kullen Phou Si hundra meter över den omgivande staden. Sen eftermiddag vandrar vi upp på kullen för att se solnedgången över de omgivande bergen och de två floder, Mekongfloden och Khanfloden, som flyter samman vid Luang Prabang. Därefter tillfälle att besöka nattmarknaden som pågår varje kväll mellan 17 och 23 från Wat Mai längs Sisavangvong Road hela vägen till Settathilat Road. Gatan är avstängd för trafik och olika lokala folkgrupper dyker upp med sina unika kläder, keramik, bambu, lampor, filtar, vävda halsdukar, kulörta lyktor, silkesdukar och annat hantverk. 

 • Dag 6 Luang Prabang, Living Land Farm, Kuang Sifallet, hantverksbyar

  På förmiddagen börjar vi med att åka ut till Living Land Farm, ett kooperativ där bönder gått samman för att skapa bättre förutsättningar för att försörja sig på risodling genom att satsa på ekologisk odling. Här får vi studera hur ris odlas och veta mer om villkoren för en laotisk risbonde. Vi åker sedan ut till vattenfallet Tat Kuang Si som har blivit en naturens symbol för Luang Prabang. Hit söker sig familjer och ungdomar för att bada i de pooler som bildats i kalkstensberget, och visst ser det turkosskimrande vattnet inbjudande ut. Längs vägen gör vi också ett besök i en liten by där invånarna producerar bomull, väver och utövar en del andra hantverk.

 • Dag 7 Luang Prabang, munkarnas morgonpromenad, flyg till Vientiane, stadsruntur

  Tidigt på morgonen ska vi uppleva munkarnas dagliga allmoseprocession genom centrala Luang Prabang. När processionen är avslutad går vi vidare för att se den stora morgonmarknaden som hålls på stadens centrala smågator.

  Vi flyger därefter till Laos egentliga huvudstad, Vientiane. Vientiane ligger alldeles vid Mekongfloden, nära Thailand, och är väl egentligen den enda ”riktiga” storstaden i Laos. Ursprunget till Vientiane var förmodligen en khmerbosättning, men khmererna i området trängdes så småningom undan av de invandrande thaifolk som blev både thailändarna och laotiernas förfäder. Huvudstad i det laotiska kungadömet Lan Xang blev Vientiane 1563, och när Laos splittrades upp på 1700-talet blev staden centrum för kungariket Vientiane, för att sedan hamna under thailändsk överhöghet innan fransmännen kom in och tog över och gjorde Vientiane till säte för den franska kolonialförvaltningen. Under eftermiddagen tar vi en tur runt staden och beser sevärdheterna: nationalmonumentet That Luangstupan, självständighetsmonumentet Patuxay, buddhistiska museet Haw Prakeo samt templet Wat Sisaket.

 • Dag 8 Vientiane, Pakse, Don Khong

  Flyg till Pakse i södra Laos. Södra Laos var en gång del av khmerernas välde, och en av deras tidiga huvudstäder låg i dagens Champasakprovins i södra Laos. Vi besöker världsarvslistade Wat Phu, ett tempel från 1000-talet, alltså äldre än Angkor Wat. Redan på 400-talet låg ett tempel här. Även efter att huvudstaden flyttat till dagens Angkor i Kambodja var området en viktig del av khmerimperiet. Vi återförenas därefter med Mekongfloden efter att ha färdats med buss till Don Khong, den största av de 4 000 öarna i flodskärgården Si Phan Don. Mekong är i de här delarna inte farbar med båt, så fransmännen lät på sin tid bygga en 14 km lång smalspårig järnväg, som fortfarande kan beskådas. På öarna möter det gamla, lantliga Laos lämningar av fransmännens koloniala epok. 

 • Dag 9 Don Khong, Siphandons flodskärgård

  Under dagen gör vi utflykter på öarna i flodarkipelagen. Spåren av den franska koloniala epoken ser vi i byn Ban Khon, och vi gör en tur till vattenfallen Li Phi och Khon Phapeng (Sydostasiens största) som ligger alldeles vid gränsen till Kambodja och är orsaken till att Mekongfloden inte är segelbar upp till Kina. Har vi tur lyckas vi också under vår båttur skymta några av de utrotningshotade Irrawaddydelfinerna som håller till här. 

 • Dag 10 Don Khong, Preah Vihear

  Idag korsar vi gränsen in till grannlandet Kambodja. Här börjar vi med en båttur på Mekong till vattenfallet Sopheakmith, innan vi fortsätter mot Preah Vihear. Resan tar mellan fem och sex timmar. Vi installerar oss på Preah Vihear Boutique Hotel, ett hotell med pool, och får middag. 

 • Dag 11 Preah Vihear

  Tidigt på morgonen tar vi oss upp för berget till klipptemplet Preah Vihear. Det är inte lika stort som Angkor Wat, men frågan är om det inte är lika magnifikt. Åtminstone är läget spektakulärt, på en utskjutande klippa av Dangrekbergen, 525 m ö h, och templet uppfyller därmed i högsta grad idén om att de hinduiska templen ska vara jordiska representationer av gudarnas heliga bergsboning. Det äldsta templet på platsen byggdes redan på 800-talet, men det nuvarande templet är ca 200 år yngre. Templet ligger nästan precis på dagens gräns mellan Thailand och Kambodja. Ända sedan början på 1900-talet har det pågått en konflikt mellan de två länderna om vilket land som egentligen har rätt till templet. En konflikt som emellanåt har lett till våldsamheter, senast 2008, 2010 och 2011. Båda länderna har haft trupp stationerad i området. Internationella domstolen har slagit fast att tempelområdet tillhör Kambodja. Den sista större styrkan av Röda khmersoldater kapitulerade här till regeringen i december 1998.

 • Koh Ker, Beng Mealea

  Vi äter lunch och fortsätter sedan tillbaka till Siem Reap. På vägen besöker vi ytterligare två fascinerande tempel, som sällan besöks. Först pyramidtemplet Koh Ker. Tempelanläggningen kring Koh Ker är idag en avlägsen plats, men under en kort period på 900-talet var platsen faktiskt huvudstad för hela Angkorväldet, Lingapura. Huvudtemplet är en 36 meter hög pyramid i sju etager. Närmare 200 mindre tempel och lämningar har återfunnits i den omgivande djungeln. Vi utforskar också djungeltemplet Beng Mealea. Man vet inte särskilt mycket om detta tempels tillkomst, men man tror att det uppfördes på 1100-talet. Templet är fortfarande till större delen orestaurerat och överväxt av djungel. Middag vid återkomsten till Siem Reap.

 • Dag 12 Siem Reap, Angkor

  Höljt i halvdjungel utanför Siem Reap ligger det mytiska tempelkomplexet Angkor, huvudort och religiöst centrum för khmerriket 802-1431. Här uppfördes ursprungligen hinduiska tempel helgade åt Shiva, medan själva huvudtemplet, det magnifika Angkor Wat, helgades åt Vishnu på 1100-talet. Angkor var en stad och Angkors kungar krönte sin karriär med storskaliga byggprojekt. De dödliga bodde i hus av trä, för gudarna byggde man i sten. Angkor är enormt, forskare tror idag att det var världens till ytan största stadsbebyggelse före den industriella revolutionen. Läs mer om Angkorrikets framväxt, höjdpunkt och tillbakagång här. 

 • Angkor Wat

  Vårt huvudfokus under dagen är givetvis templens tempel, det mest berömda, det mest storslagna, det mest fulländade av alla de tusentals tempel som uppfördes under Angkorväldet - självaste Angkor Wat. Ansett som världens största religiösa byggnadsverk är det en imponerande konstruktion, oavsett om man ser de fem bikupeliknande tornen på avstånd vid vallgraven, eller om man står inne på området och betraktar de tre etagerna på nära håll. Vi avsätter gott om tid för att utforska templet och att bese de stenreliefer som dekorerar gallerierna som omger templet. Här möter oss myter om de hinduiska gudarna och scener från bataljer utkämpade av Angkors kungar. 

 • Angkor Thom med Bayon

  Vi utforskar också det område som en gång var Angkorväldets sista huvudstad, idag känt som Angkor Thom. Stadsmuren och portarna finns kvar, men de mänskliga bosättningar som en gång rymdes där innanför är sedan länge borta. Djungeln har tagit över. Templen finns dock kvar, främst av dem det fantasieggande Bayon, Angkor Thoms centrala stadstempel och kanske det mest mystiska av Angkors alla tempel, uppbyggt av stora stentorn av outgrundliga ansikten. Vi vandrar genom den gamla huvudstadens lämningar, och ser också ruinerna av kungapalatset samt den pampiga Elefantterrassen, kungens stora paradplats. Här red en gång Angkors härskare fram på sin stridselefant.

 • Ta Prohm

  Helt annorlunda i karaktär är Ta Prohm, djungeltemplet som nått internationell berömmelse genom actionfilmen Lara Croft: Tomb Raider med Angelina Jolie i huvudrollen. Här har djungeln fått ta över, kraftiga rötter slingrar sig kring stenblock och gamla statyer. Ett omfattande restaureringsarbete under senare år har lett till att vissa delar av templet återfått sin ursprungliga form. 

 • Dag 13 Siem Reap, Tonlé Sapsjön, Kompong Phluk

  Idag gör vi en utfärd med båt på Tonlé Sapsjön, Sydostasiens största insjö och Kambodjas mage, lungor och hjärta – det är ingen överdrift att säga att den stora sjön är förutsättningen för Kambodjas existens. Kambodjanernas viktigaste näringskälla har alltid varit fisk från sjön, och det faktum att sjön under regnperioden svämmar över det omgivande landskapet är en förutsättning för risodling. Tonlé Sapsjön får sitt tillflöde av vatten främst från Tonlé Sapfloden, som flyter från Mekong under regnperioden och gör att sjöns yta ökar fem gånger! Under torrperioden vänder så floden och flyter ut i Mekong. Sjön är oerhört artrik, framför allt när det gäller fisk, men också fågellivet är rikt. Vår tur på Tonlé Sapsjön utgår från fiskebyn Kompong Phluk, där huset är byggda på pålar för att klara av sjöns skiftande vattennivåer. 

   

 • Artisans d'Angkor, landminemuseum, Banteay Srei

  Vi hinner även med ett besök på hantverkscentret Artisans d'Angkor, där vi får ta ta del av traditionellt kambodjanskt konsthantverk. Mer av landsbygden runt Siem Reap ser vi när vi åker ut ungefär fyra mil norr om staden. Längs vägen stannar vi till vid Mr Akiras landminemuseum, där vi får en förevisning av hur de konflikter som drabbat Kambodja i modern tid - Röda khmerer, amerikanska bombningar under Vietnamkriget, vietnamesisk ockupation - fortfarande plågar landet genom alla de minor och oexploderad ammunition som finns kvar på risfält och i djungler. Mr Akira som grundat museet lärda sig lägga ut minor när han var barnsoldat hos Röda khmererna, och idag arbetar han med att rensa Kambodja från minplågan. 

  Vår final på resan blir ett av de äldsta - och mest utsökt utformade - templen i Angkorområdet: Banteay Srei. Det lilla templet, uppfört i rosa sandsten, kan uppvisa några av Angkors allra finaste och mest raffinerade skulpturarbeten.

 • Dag 14 Siem Reap, Skuon, Phnom Penh

  Vi tar bussen från Siem Reap till Phnom Penh, Kambodjas nuvarande huvudstad. Under vägen hinner vi få många intryck från Kambodjas landsbygd. Vi stannar bl a vid en av de alla broar som byggdes av Angkorkungen Jajavarman VII för att hålla ihop det mäktiga imperiet och som fortfarande står kvar. Vi stannar vid ett sidenväveri, etablerat av en Vietnamkrigsveteran för att ge lokala kvinnor arbete. Till eftermiddagskaffet i Skuon kan den djärve testa på traktens specialitet – friterade spindlar! Sen eftermiddag kommer vi till Phnom Penh.

 • Dag 15 Phnom Penh

  Phnom Penh betyder Penhs berg, eller kulle, och det finns faktiskt ett litet berg strax norr om centrum som ger staden dess namn. Enligt vad som berättas ska en Fru Penh på 1300-talet, lite osäkert exakt när, ha hittat några (fyra stycken?) fina buddhastatyer som kom flytande i en låda längs floden (eller möjligen gömda i ett träd nära kullen). Hon ska ha plockat upp dem och placerat statyerna på toppen av det lilla berget strax intill floden och med tiden byggdes en pagod och till sist blev alltihop en helig plats. Från 1870-talet, då den franska övermakten förflyttade Kambodjas kung och hov till Phnom Penh, började fransmännen bygga upp en ny huvudstad för sin kambodjanska koloni. Många besökare ansåg på 1920-talet Phnom Penh vara den vackraste staden i Franska Indokina - Asiens pärla.

   

 • Kungliga palatset, Nationalmuseum

  Vår rundtur i staden tar oss både till Khmerrikets glansdagar och till Kambodjas grymmaste period.  I Kungliga palatset ser vi Silverpagoden vars golv är belagt med 5 000 tackor av äkta silver. Här finns också en förgylld buddhafigur med 9 584 ädelstenar. Det 59 meter höga taket på Tronsalen är uppenbart inspirerat av Bayontemplet i Angkor. Vi ser också den stupa där askan efter den legendariske kung Sihanouk är placerad. Sihanouk var verkligen en "larger-than-life"-personlighet och en motsägelsefull nyckelgestalt i det moderna Kambodjas historia. Han gav landet självständighet, men bidrog till Röda khmerernas maktövertagande, samtidigt som han var med och gav landet stabilitet efter inbördeskriget. I det vackra Nationalmuseet från 1920, byggt i traditionell kambodjansk stil, ser vi de yppersta av de statyer, skulpturer och ornament som en gång smyckade Angkors tempel. 

 • S-21 och Killing Fields

  Vårt besök på S-21 Tuol Sleng lämnar ingen oberörd, den forna skolan gjordes om till fängelse och förhörscenter efter det att de Röda khmererna hade tömt Phnom Penh i april 1975. Centret fick kodnamnet S21 och var det viktigaste och mest avancerade av en lång rad av internerings- och fångläger som under ofta enkla förhållanden sattes upp runt om i Demokratiska Kampuchea. Vi fortsätter i spåren av många fångars sista resa från S21 och åker 15 kilometer ut till Choeung Ek. Choeng Ek är bara en av väldigt många platser runt om i Kambodja där människor placerades i massgravar och ofta avrättades på samma plats eller alldeles i närheten. 

 • Dag 16 Hemresa

  Ledig förmiddag med tillfälle för shopping på Phnom Penhs marknader och egna utflykter. Under eftermiddagn dags att ta farväl av Kambodja och resa tillbaka till Sverige.

 • Dag 17 Hemkomst

Resans höjdpunkter

 • Flodfärd på den mäktiga Mekongfloden
 • Luang Prabangs charmiga blandning av stillsamma tempel och fransk flärd
 • Flodskärgården Siphandons lantliga lugn bortom allfarvägarna
 • Klipptemplet Preah Vihear
 • Angkors tempel
 • Phnom Penh - pånyttfödd asiatisk metropol

Karta

Resfakta

Reslängd 17 dagar
Avreseort Köpenhamn, Stockholm
Avresor 20 feb-7 mar 2020
Pris Från 41 700 kr
Enkelrumstillägg 5 990 kr
Detaljerade priser

20 feb-7 mar 2020: 41 700 kr

I priset ingår
 • Flyg med Thai Airways till Bangkok och hem från Phnom Penh. Avresa från Stockholm och Köpenhamn. Måltider ombord.
 • Svensk färdledare möter i Bangkok och leder resan i Laos och Kambodja.
 • Lokal engelsktalande guide medverkar på varje resmål.
 • Hotell av turistklass/första klass, del i dubbelrum, inklusive frukost.
 • 14 luncher och 9 middagar exkl måltidsdryck.
 • Program enligt ovan med transporter och entréavgifter.
 • Inrikesflyg Bangkok - Chiang Rai, Vientiane - Pakse.
 • Flodbåt Huay Xai - Luang Prabang.
 • Dricks till lokalguider, chaufförer, hotellpersonal och bagagehantering.
 • Kinaresors informationspaket Laos och Kambodja
 • Visum till Laos och Kambodja.
 • Du som reser utan sällskap garanteras kunna boka del i dubbelrum med medresenär av samma kön.
I priset ingår ej
 • Måltidsdryck
 • I programmet ej angivna måltider
 • Avbeställningsskydd och reseförsäkring
Reseförsäkring

Vi rekommenderar Europeiska ERV när det gäller rese- och avbeställningsförsäkringar.

Resplan

Dag 1. Avresa med flyg
Dag 2. Ankomst till Bangkok, anslutningsflyg till Chiang Rai 
Dag 3. Buss till gränsen till Laos, vidare till Huay Xai, med flodbåt längs Mekongfloden till Pakbeng
Dag 4. Med flodbåt längs Mekongfloden till Luang Prabang
Dag 5-6. Luang Prabang
Dag 7. Luang Prabang, flyg till Vientiane
Dag 8. Flyg till Pakse, vidare till Don Khong
Dag 9. Dong Khong
Dag 10. Dong Khong, buss till Preah Vihear
Dag 11. Preah Vihear, buss till Siem Reap
Dag 12-13. Siem Reap
Dag 14. Siem Reap, buss till Phnom Penh
Dag 15. Phnom Penh
Dag 16. Phnom Penh, hemresa med flyg
Dag 17. Hemkomst

Resesätt

Thai Airways

Valuta

I Laos är valutan kip, LAK. Valutan i Kambodja kallas riel (KHR). Också USD är gångbart. Läs mer om valutan i Vietnam, Laos och Kambodja här. 

Visum

Visum till Laos (400:-) och Kambodja (30 USD) ingår i resans pris. Läs mer om visum till Laos

Deltagarantal

15-24 resenärer

Bra att veta

Anmälningsavgiften är 10 000:- och ska betalas senast 7 dagar efter bokning. Resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 20 dagar före avresa.

Angivna hotell kan komma att bytas ut mot likvärdiga alternativ. Slutgiltig hotellinformation framgår av dina resehandlingar.

Boende

 • Sanakeo Boutique Hotel, Luang Prabang

  Alla rum har luftkonditionering, säkerhetsbox samt platt-tv med satellitkanaler. Rummen har privat balkong och minibar. Hotellet har pool, spa samt restaurang och café. Gratis wifi. Dagtid finns gratis transport till Gamla stans centrum. Till hemsidan. 

 • Pon Arena Hotel, Don Khong

  Hotellet ligger alldeles vid Mekongfloden, omges av en trädgård och har pool. Gratis wifi finns tillgängligt i alla utrymmen. Rummen har kabeltv, luftkonditionering och kylskåp. Vissa rum har utsikt över Mekongfloden. Restaurang finns. Till hotellets hemsida. 

 • Preah Vihear Boutique Hotel

  Preah Vihear Boutique Hotel ligger i Cheom Ksan och blandar vacker kambodjansk arkitektur med moderna designelement. Från hotellet är det bara 30 km till världsarvet Preah Vihear templet och en kort promenad lokala Saem market. På anläggningen finns bland annat en inbjudande utomhuspool, bar, gratis , restaurang med kambodjanska och franska rätter och ett business center. De eleganta och ljusa rummen har mini bar och utsikt över trädgården och poolen.
  Länk till hemsida

 • Somadevi Angkor Resort & Spa, Siem Reap ****+

  Somadevi Angkor Resort & Spa Hotel är ett trevligt hotell, centralt beläget och endast 10 minuters färd från världsberömda tempelområdet Angkor. Hotellet erbjuder bland annat en 40 m lång utomhuspool, jacuzzi, bar, restaurang, spa och gym. Rummen är rymliga och fräscha och förutom egna balkonger och lufkonditionering är de bland annat utrustade med minibar, te/kaffe, fritt W, hårtork och flaskvatten. Till hemsidan.

 • Sunway Hotel, Phnom Penh

  Sunway Hotel Phnom Penh har ett idealiskt läge i centrala Phnom Penh, med närhet till  bland annat Wat Phnom Pagoda, nattmarknaden och de forna franska kolonialkvarteren. Hotellet erbjuder bland annat en lobbybar, kafé, gym, spa och en restaurang som serverar såväl kambodjanska läckerheter som andra asiatiska och västerländska rätter. Rummen har alla wi-fi och är stora och komfortabla, några har balkong. 
  Till hemsidan

Tillval

 • Tilläggspaket Sol och bad på Koh Rong

  Sihanoukville var på 60-talet Kambodjas jetsetställe där de rika och berömda samlades, ofta leddes festerna av den då ganska unge kung Sihanouk själv. Idag har staden vaknat till liv igen men kambodjanerna är inte lika mycket nattugglor som sina kusiner i Thailand. I Sihanoukvilles hamn väntar en båt som tar dig ut till den största av Kambodjas nyfunna öar, Koh Rong. En tropisk ö med fina sandstränder och några nyuppförda turistanläggningar som håller god standard. Här kan du verkligen känna dig lite speciell, de stora turistströmmarna har ännu inte hittat hit. Koh Rong används ofta som inspelningsplats för ”Survivor”, den internationella motsvarigheten till ”Robinson”. Efter några sköna dagar på stranden har du transfer tillbaka till Sihanoukville med båt och därifrån direkt med bil till Phnom Penhs flygplats.  Ett utmärkt utflyktspaket att lägga till resan.

  Paketet innehåller transport med minivan från Phnom Penh till Sihanoukville (ca 3 tim.). 

  Dag 1. Siem Reap, Sihanoukville Frukost, transfer till flygplatsen, flyg till Sihanoukville (ca 1 tim), transfer till båt till Koh Rong (ca 1 tim), incheckning på Soksan Beach Resort.
  Dag 2-5. Koh Rong. Frukost, programfria dagar.
  Dag 6. Koh Rong, frukost, båt till Sihanoukville (ca 1 tim), transfer till Phnom Penhs flygplats (ca 4 tim), avresa med flyg.
  Dag 7. Hemkomst

  Ingår i paketet
  - Ändring av biljett för internationellt flyg
  - Hotell 5 nätter inklusive frukost
  - Inrikesflyg Siem Reap-Sihanoukville
  - Angivna transfers

  Pris vid två resenärer som reser tillsammans och delar dubbelrum: fr ca 7.500 kr per person. Exakt pris på förfrågan. Vänligen ring 08-545 95 200 för besked om platstillgång och bokning eller skriv in önskemålet när du bokar grundresan på hemsidan så kontaktar vi dig. 

 • Tilläggspaket Sol och bad på Koh Rong Saloem

  Dag 1. Siem Reap, Sihanoukville. Frukost, transfer till flygplatsen, flyg till Sihanoukville (ca 1 tim), transfer, båt till Koh Rong (ca 1 tim), incheckning på Sol Beach Resort.
  Dag 2-5. Koh Rong Saloem. Frukost, programfria dagar.
  Dag 6. Koh Rong Saloem, Sihanoukville, Phnom Penh, hemresa. Frukost, båt till Sihanoukville (ca 1 tim), transfer till Phnom Penhs flygplats, avresa med flyg.
  Dag 7. Hemkomst.

  Ingår i paketet
  - Ändring av biljett för internationellt flyg.
  - Hotell 6 nätter
  - Inrikesflyg
  - Frukost enligt ovan
  - Angivna transfers

  Pris på förfrågan. Vänligen ring 08-545 95 200 för besked om platstillgång och bokning eller skriv in önskemålet när du bokar grundresan på hemsidan så kontaktar vi dig. 

 • Tilläggspaket Sol och bad i Sihanoukville 7 dagar

  Dag 1. Siem Reap, Sihanoukville Frukost, transfer till flygplatsen, flyg till Sihanoukville (ca 1 tim), transfer, incheckning på hotell.
  Dag 2-5. Sihanoukville Frukost, programfria dagar.
  Dag 6. Sihanoukville, Phnom Penh, hemresa Frukost, transfer till Phnom Penhs flygplats, avresa med flyg.
  Dag 7. Hemkomst

  Ingår i paketen
  - Ändring av biljett för internationellt flyg.
  - Hotell 6 nätter
  - Inrikesflyg
  - Frukost enligt ovan
  - Angivna transfers

  Pris på förfrågan. Vänligen ring 08-545 95 200 för besked om platstillgång och bokning eller skriv in önskemålet när du bokar grundresan på hemsidan så kontaktar vi dig.