Översikt

Följ med till Kinas alla riktigt stora resmål. Huvudstaden Peking, supermetropolen Shanghai, siden- och trädgårdsstaden Suzhou, kejsarstaden Xi’an med terrakottaarmén och Guilin vid Liflodens stränder.

Dessutom charmiga Yangshuo mellan de vackra sockertoppsbergen och den lilla vattenstaden Luzhi vid Kejsarkanalen. En riktigt komplett rundresa till sinsemellan helt olika resmål. Därför en av våra allra mest populära resor!

Boka din resa

2017-10-06 2017-10-20 32 650 kr SAS 5+ Boka
2017-10-20 2017-11-03 32 450 kr SAS 4 Boka

Reseprogram

 • Dag 1-2 Avresa, Peking, Himmelens tempel

  Avresa  Programmet börjar med Himmelens tempel som med sin 38 meter höga Bönehall från Mingdynastin är ett av Kinas vackraste och mest kända byggnadsverk. Hit kom kejsaren två gånger om året för att be om god skörd. Idag kommer lediga Pekingbor hit för att uppleva den historiska miljön och koppla av i parken. Vi passerar OS-arenorna Fågelboet och Vattenkuben.

 • Dag 3 Peking, Pandor, Sommarpalatset

  Vi inleder dagen med att hälsa på de charmiga pandorna på Zoo. Därefter väntar nordvästra Peking och Sommarpalatset. Området var änkekejsarinnan Ci Xis favoritanläggning. Ci Xi var Qingdynastins och hela kejsarkinas sista makthavare och kom till hovet som konkubin 1851 när hon var 15 år. Fem år senare födde hon kejsaren en son. Fram till sin död 1908 styrde hon ett sönderfallande kejsardöme i sin unge sons och en annan barnkejsares namn. Här vandrar vi genom Långa korridoren vars takmålningar visar scener ur kinesisk mytologi, förbi Långa livets kulle, Kunmingsjön och Pagoden för Buddhas rökelse fram till Marmorbåten, skapad av änkekejsarinnan för pengar avsedda för Kinas flotta.

 • Dag 4 Peking, Kinesiska muren

  Dagen ägnas helt åt Kinesiska muren vid Badaling och Andevägen som leder fram till Mingdynastins kejsargravar i Drak- och tigerbergen. Kineserna själva kallar den för ”Långa muren”, på engelska säger man ”Stora muren” och vi svenskar säger Kinesiska muren. Från Gula havet i öster till långt bort i väster är muren mer än 7 000 km lång.

  Muren anlades för att skydda de jordbrukande folken från de nordliga ryttarfolkens plundringar. Ursprungligen var muren bara stampade jordvallar. På 200-talet f Kr lät den förste kejsaren av Qin (han med terrakottaarmén i Xi’an och den kejsare Evert Taube diktade om) sammanfoga många mindre murar till ett gigantiskt försvarsverk. På muren stod väktare beredda till strid med lansar, pilbågar, frustande hästar och färggranna sidenfanor. Röksignaler sände varningar om fiender till posteringar långt bort i väster. Att stå här, högt uppe på muren är förstås en av resans absoluta höjdpunkter.

 • Dag 5 Peking, Förbjudna staden, Suzhou

  Idag beger vi oss först till Himmelska fridens torg. Genom den majestätiska Wumenporten kommer vi sedan in i det väldiga palats som det tog 10 000 hantverkare och över en miljon arbetare 14 år att bygga. 1421 stod Förbjudna staden färdig. Då var detta maktens centrum. Här är det inte svårt att frammana bilder från det gamla Kina där tusentals tjänare, eunucker, vakter, konsthantverkare, kalligrafer, kockar, poeter, konkubiner och ämbetsmän gjorde allt för att vara sin kejsare till lags. När vi i Europa fick höra om Mittens rike hånades berättarna som lögnare. Nu vet vi att de talade sanning. Rikedomen var ofattbar och Kinas kulturella nivå enastående. Hos en familj som är bosatt i en traditionell Pekinggård serveras vi lunch, varefter vi åker cykelriksha genom Pekings gamla gränder och går upp i Trumtornet.

  På eftermiddagen stiger vi ombord på det snabbtåg som ska ta oss 140 mil söderut, genom provinserna Hebei och Shandong där vi korsar vi Gula floden. När vi passerar Nanjing korsar vi Yangtsefloden, vi har kommit till området som kineser kallar "landet av fisk och ris" där jorden är bördig, jordbruket intensivt och fiskodlingarna många. I området går också Kejsarkanalen vars historia går tillbaka ända till 500-talet f Kr. Sent på kvällen ankommer vi till siden- och trädgårdsstaden Suzhou.

 • Dag 6 Suzhou, silkesspinneri, Nätmästarens trädgård

  Idag ska vi besöka ett silkespinneri och se tillverkningen från kokong till silke. Efter det besöker vi en högklassisk historisk trädgård i vattenstaden Suzhou. Trädgården heter Nätmästarens trädgård och är sedan 1997 klassad som ett världsarv av UNESCO. Staden Suzhou är i högsta grad sinnebilden för det klassiska, vackra, estetiska Kina. Välvda broar spänner över kanaler med vitmålade tvåvåningshus i fonden och utsökt anlagda trädgårdar gömmer sig bakom höga murar, så visst gör det gamla Suzhou skäl för epitetet ”Österns Venedig”.

  Tack vare sitt strategiska läge intill det expansiva Shanghai och Yangtseflodens dynamiska delta har stora investeringar lockats hit, satsningar som har resulterat i industriparker i Suzhous utkanter. Inte minst svenska klädföretag har förlagt tillverkning hit. Suzhou inledde sin högkonjunktur redan på 600-talet då Kejsarkanalen färdigställdes och transporter till norra Kina underlättades. Här flockades djupsinniga poeter, konstnärer, skådespelare, pensionerade ämbetsmän, rika adelsmän och kurtisaner. Man skapade tidlösa konstverk, byggde exklusiva bostäder med vackra trädgårdar och gynnade en blomstrande sidenindustri.

  Under sin glans dagar rymde Suzhou mer än 100 privata trädgårdar. Nätmästarens trädgård är en av pärlorna bland alla dessa och har nått världsrykte efter att en del av den ställdes ut på Metropolitan Museum of Modern Art i New York. Här kan vi uppleva den harmoni och utsökta elegans som motiverar dess berömmelse. Efter besöket i Nätmästarens trädgård besöker vi Silkesbroderiinstitutet.

 • Dag 7 Suzhou, Luzhi, Shanghai

  På förmiddagen beger vi oss till Luzhi, en 2 500 år gammal vattenstad med bibehållen arkitektur och gammal atmosfär. Staden har 41 välbevarade gamla broar. Här tar vi en stilla promenad för att se uppleva de uråldriga miljöerna och tar en båtfärd på kanaler som ingår i Kejsarkanalens stora system. Därefter väntar buss till den totala kontrasten – supermetropolen Shanghai.

 • Dag 8 Shanghai, Pearl Tower, The Bund

  Massiva investeringar har satt igång en byggboom världen aldrig tidigare skådat. Här finns bl a det fantasieggande Oriental Pearl Tower som med sina 468 meter är Asiens högsta och världens tredje högsta tevetorn. Utsiktsdäcket i den stora bubblan med 45 meters diameter finns på 263 meters höjd, och dit upp ska vi ta oss. I anslutning till tornet finns även Shanghai History Museum.

  En kväll ser vi en akrobatikföreställning (extraprogram), en annan erbjuds en båtfärd på floden (extraprogram). Vill du istället uppleva mer av det supermoderna Shanghai kan du åka under floden genom en fantasifull tunnel till det 421 meter höga Jinmao Tower där du hittar Hyatt Hotels lobby på 53:e och Cloud 9 Bar på 87:e våningen. I Shanghai är annars de främsta sevärdheterna Gamla stan med tehuset och Stadsgudens tempel, Shanghai Museum, The Bund längs floden Huangpu där kolonialtidens bankpalats, Internationella klubben och tullhuset ligger på rad. 

 • Dag 9 Shanghai, Guilin, skarvfågelfiske

  Idag tar vi flyget ner till Guilin. Här kan vi beskåda ett av världens märkligaste och vackraste landskap - sockertoppsbergen - som så fantasifullt formats under drygt 300 miljoner år. På kvällen ser vi dresserade skarvfåglar fånga fisk i floden.

 • Dag 10 Guilin, kryssning på Lifloden, Yangshuo

  Flodfärden på Lifloden är en stor upplevelse. Vi kryssar långsamt fram genom ett storslaget landskap för att under eftermiddagen lägga till i Yangshuo, vackert inklämt mellan sockertoppsbergen. Under eftermiddagen och kvällen kan du vandra runt på egen hand i den idylliska småstaden.

 • Dag 11 Guilin, Rörflöjtsgrottan, Xi'an

  I Guilin ser vi det underjordiska grottlandskapet i Rörflöjtsgrottan och en teodling, därefter flyg till Xi’an varifrån den sägenomspunna Sidenvägen utgick. Under Tangdynastin (618-907 e Kr) hette staden Chang'an (Eviga friden) och var världens största stad. Här utrustades expeditioner och lastades kamelkaravaner med siden, kryddor och andra dyrbarheter. 

   

 • Dag 12 Xi’an, Terrakottaarmén

  Vi besöker kejsaren av Qins underjordiska terrakottaarmé, en av vår tids allra främsta arkeologiska fynd. Kejsaren lät flera hundratusen hantverkare arbeta i 36 år med att skulptera tusentals soldater, alla i naturlig storlek och med individuella ansikten. I 2 200 år har de stått uppställda för att skydda sin härskare. När man står ansikte mot ansikte med krigarna fascineras man över hur naturliga terrakottafigurerna ser ut.  På kvällen deltar vi i en matkurs och får lära oss göra dumplings och serveras därefter en dumplingmiddag.

 • Dag 13 Xi'an, Vildgåspagoden, Peking

  I parken runt Lilla vildgåspagoden får vi en introduktion till det kinesiska språket under vilken vi också får lära oss skriva några kalligrafiska tecken. Vi besöker även Xi'an Museum där det bl a finns en modell över Tangdynastins huvudstad Chang'an. Efter lunch åker vi snabbtåg till Peking (ca 6 tim), middagsbox på tåget.

 • Dag 14 Peking, taiji, Silk Street, pekinganka

  Efter morgonbesök i en park för att se Tai Chi eller taiji och andra morgonaktiviteter blir det shopping på klädmarknaden Silk Street där det kan fyndas kläder och mycket annat till låga priser. Eftermiddagen är programfri för egna upptäckter. En lång och upplevelserik resa avslutas med Pekinganka.

 • Dag 15 Peking, Hemresa

  Frukost, buss till flygplatsen, hemresa med flyg, hemkomst samma dag.

Resfakta

Reslängd 15 dagar
Avreseort Stockholm, Oslo, Göteborg, Köpenhamn, Bergenn
Avresor 6/10 och 20/10
Pris Från 32 450 kr
Enkelrumstillägg från 6 350 kr
I priset ingår
 • Flyg med SAS till Peking t/r. Avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Måltider ombord.
 • Flyg med Air China till Peking t/r. Avresa från Stockholm. Anslutning med SAS från Göteborg och Köpenhamn mot ett mindre tillägg. Måltider ombord.
 • Svensktalande kinesisk färdledare möter i Peking och leder resan i Kina. Dessutom medverkar engelsktalande kinesisk guide på varje resmål.
 • Hotell av god-hög turistklass/första klass, del i dubbelrum.
 • Alla angivna måltider (13 frukostar, 12 luncher och 13 middagar) inkl måltidsdryck.
 • Program enligt ovan. Transfers, bagagehantering, transporter och entréavgifter. Inrikes resor enligt program. Extraprogram bokas och betalas på plats i Kina.
 • Kinaresors informationspaket
 • Passagerar-, flygplats- och säkerhetsavgift på avreseorten. Flygplatsskatter inom Kina och internationell flygplatsskatt vid hemresan.
 • Individuellt visum till Kina (1.230:-).
 • Du som reser utan sällskap garanteras kunna boka del i dubbelrum med medresenär av samma kön.
I priset ingår ej
 • Enkelrum, se pristabellen.
 • Extraprogram i Peking, Shanghai, Xi'an och Yangshuo
 • Vid avresa med Air China, anslutningsflyg med SAS från Göteborg och Köpenhamn. Övriga orter fråga vid bokning 
 • Reseförsäkring
 • Förlängning av resan, beställ redan vid bokning.
 • Bad och avkoppling efter resan
Tillval och utflykter
Semesterförsäkring 15 dagar 690 kr
Resplan

Dag 1 Avresa med flyg
Dag 2 Ankomst Peking
Dag 3-4 Peking
Dag 5 Peking, tåg till Suzhou
Dag 6 Suzhou
Dag 7 Suzhou, buss till Luzhi, buss till Shanghai
Dag 8 Shanghai
Dag 9 Shanghai, flyg till Guilin
Dag 10 Guilin, båtfärd på Lifloden till Yangshuo
Dag 11 Yangshuo, buss till Guilin, flyg till Xi’an
Dag 12 Xi’an
Dag 13 Xi’an, snabbtåg till Peking
Dag 14 Peking
Dag 15 Peking, hemresa, hemkomst samma dag

Resesätt SAS
Visum

För att kunna resa in i Kina måste du ha visum, kostnaden för Individuellt visum till Kina (1.230:-) ingår i resans pris. Läs mer om visum till Kina

Deltagarantal

15-24 resenärer

Bra att veta

Anmälningsavgiften är 3 000:- och ska betalas senast 7 dagar efter bokning. Resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 20 dagar före avresa.

Boende

 • Jianguo Hotel, Peking

  Jianguo Hotel är ett ovanligt trevligt och populärt hotell, känt inte minst för sin vackra vattenträdgård på innergården. Hotellet ligger centralt i Dongchengs diplomatkvarter, nära T-banestation och endast några få minuters promenad från de populära shoppingställena Silk Market och Pekings enda gågata Wangfujing.

  Hotellet erbjuder gratis WiFi, huspool, gym, flera restauranger, ett kafé, en brittisk pub och en lobbybar. Restaurang Justine's tillhör gräddan av Pekings franska restauranger, känd inte minst för sina utsökta efterrätter, Chopstick Restaurant erbjuder klassiska kantonesiska rätter, The Café tillfredställer både asiatiska och västerländska smaklökar med sin delikata buffé, Charlie´s Bar är en populär pub - öppen från lunch till sent på kvällen och the Lobby Lounge erbjuder musikunderhållning och ett varierat utbud av snacks och drycker.

  Rummen är rymliga och modernt inredda, rikligt utrustade med bland annat WiFi, minibar, kylskåp, sattelitkanaler, badrock, tofflor, te-och kaffekokare, värdeskåp, luftkonditionering och sitthörna. Till hemsidan

 • Castle Hotel, Suzhou

  Suzhou Castle Hotel är ett internationellt hotell med bra läge på en av den 2 500 år gamla stadens huvudgator. Alldeles i närheten finns stormarknad, banker, Metro Linje 2 och historiska besöksmål som Tiger Hill, Lingering Garden, West Garden och Hanshan-templet. Hotellet har bland annat ett flertal restauranger och gym. Rummen är ljusa och moderna och flera har fin utsikt över omgivningarna.

 • Jiulong Hotel, Shanghai

  Jiulong Hotel höjer sig 25 våningar över de östra delarna av centrala Shanghai, med gångavstånd till The Bund och strålande utsikt över Pudong och Shanghais TV-torn. Bredvid hotellet ligger 1933, ett nyligen ombyggt slakthus från 1933 som förutom att vara ett av Shanghais arkitektoniska mästerverk, bland annat rymmer butiker och vinbarer. Hotellet erbjuder flera restauranger och en rekreationsavdelning med bl a gym och bastu. Rummen är utrustade med de vanligaste attiraljerna.  
  Till hemsidan

 • Universal Hotel, Guilin

  Universal Guilin Hotel ligger centralt och vackert vid kanten av den vackra Li River. Alldeles i närheten finns bland annat den lokala marknaden, shoppingområde och flera kända besöksmål. På hotellet finns såväl en kinesisk som en västerländsk restaurang, tesalong, butik och en skönhetssalong. Rummen är generellt sett ljusa och bekväma. Flera har dessutom en fin utsikt över omgivningarna.
  Till hemsidan

 • Aiyuan Hotel, Yangshuo

  Aiyuan Hotel är något av en oas belägen på stadens livliga West Street, en kort promenad från den pittoreska Lijiang wharf. Hotellet erbjuder bland annat en kinesisk restaurang med stort utbud av mat från olika provinser, en västerländsk takrestaurang med fin utsikt och fritt WiFi på rummen.
  Till hemsidan 

   

 • Grand Metro Park Hotel, Xi'an

  Grand Park Hotel är en imponerande byggnad där den ligger vid den sydvästra delen av South Gate Square. Från hotellet har du utsikt över den gamla stadsmuren och 5 minuters promenad till den finaste stadsporten The South Gate eller (Yongning Gate) . Du som gillar shopping kommer inte att bli besviken. Inom gångavstånd finns stora varuhus och gator kantade med stånd som säljer hantverk och souvenirer. Hotellet erbjuder bland annat 3 restauranger, bar, kafé, gym. Rummen har bland annat gratis WiFi, mini bar och kaffe/te.
  Till hemsidan

Tillval

 • Bokas och betalas på plats Pekingopera, Peking

  Kvällsföreställning med Pekingopera är ett populärt arrangemang. Vi besöker en aktuell och populär föreställning som står på repertoaren vid tillfället för resan. Pekingopera är en traditionell kinesisk operaform som uppstod i Peking under sent 1700-tal. Det är en fusion av olika sydliga operaformer, och består av en högt stiliserad blandning av sång, musik och akrobatik. Pekingoperans genom tiderna mest kända utövare är Mei Lanfang (1894-1961), som gjorde mycket för att sprida formen. Det är mycket genom honom som just pekingopera är den operaform som är mest känd i omvärlden.

  Pris: 220 yuan.

 • Bokas och betalas på plats Akrobatföreställning med middag, Shanghai

  Kvällsföreställningen med Shanghai Acrobatic Troupe bjuder på en spektakulär akrobatisk föreställning på moderna och lyxiga Shanghai Theater. Truppen rankas som Shanghais med erfarna och våghalsiga akrobatiska ensemble.

  Föreställningen innehåller mycket av det bästa av vad traditionell kinesisk akrobat- och cirkuskultur kan uppvisa vad gäller skådespel, talriksbalansering, repdans, humor, blans, akrobatik och cirkusnummer. Showen anses vara den bästa inom området i Shanghai och kan varmt rekommenderas. Vi reserverar oss för att föreställning och plats kan skifta utifrån platstillgång och vad som faktiskt står till buds vid ett specifikt datum.

  Pris för show och middag: 220 yuan

 • Bokas och betalas på plats Båtfärd på Huangpu River, Shanghai

  Att uppleva Shanghais berömda neonupplysta skyline när mörkret lagt sig över megastaden är en poupulär extrautflykt. Allra bäst utsikt har man från en båt ute på Huangpu River. Då kan du nämligen se både Pudong, som betyder öst om floden och Pu Xi, som betyder väst om floden. På Pudongsidan - i Lujiazui - kan du beskåda några av världens högsta skyskrapor, landmärken som Oriental Pearl Tower, Jin Mao, det 492 m höga Shanghai World Financial Tower (kapsylen) och det 632 meter och 128 våningar höga Shanghai Tower - världens näst högsta byggnad!

  På Pu Xi-sidan, längs den klassiska paradgatan The Bund kan du se 26 klassiska koloniala 1920-tals byggnader som t ex Bank of China, Peace hotel, Hong Kong Shanghai Bank och Shanghai Custom House i imponerande kvällsbelysning. Programmet börjar med middag på land innan vi gemensamt åker en 45-minuters tur på Huangpu River. Väl värt pengarna.

  Pris: 160 yuan.

 • Bokas och betalas på plats Impression Liu Sanjie ljusshow, Yangshuo

  Kvällsföreställingen Impression Liu Sanjie ljus- och dansshow är en spektakulär musikalisk föreställning där harmonin mellan människan och naturen ligger till grund för handlingen och där floden Li River utgör scenen och de tolv omgivande bergen bakgrundskuliss. Sanjie Liu var enligt legenden en lokal Zhuang-flicka som begåvats med en oöverträffat vacker sångröst. Showen innehåller såväl modern som klassisk musik, skapad av kända kinesiska kompositörer. Det är en magisk upplevelse att få se 600 artister från lokala minoritetsgrupper, dansa och sjunga skön växelsång mitt på floden Li, samtidigt som ljus och ljud studsar på bergssidorna. Föreställningen hålls varje kväll och är mycket sevärd.

  Pris: 280 yuan.

 • Sång- och dansföreställning Tangdynastin

  Populär sång- och dansföreställning med duktiga dansare och musiker som uppför traditionella sång- och dansnummer från Tang-dynastin.

  Pris: 220 yuan