Översikt

Kina Express

En innehållsrik resa till tre av Kinas största resmål som bjuder på mycket rika kontraster. På tio dagar får vi uppleva flera spännande delar av Kina.

Supermetropolen Shanghais puls och utstrålning lämnar ingen oberörd. Kejsarstaden Xi’an var Sidenvägens startpunkt och kan nu visa upp kejsarens underjordiska terrakottaarmé. Huvudstaden Peking bjuder på några av världens allra största sevärdheter men lockar också till strövtåg genom de gamla gränderna och prisvärd shopping.


Resan leds en svensktalande, kinesisk färdledare

Våra svensktalande kinesiska färdledare möter i Peking och leder resan i Kina. Dessutom medverkar engelsktalande kinesisk guide på varje resmål. Läs mer om våra svensktalande färdledare

Reseprogram

 • Dag 1-2 Avresa, Shanghai, Oriental Pearl Tower

  Avresa med flyg till Shanghai, ankomst dagen därpå. Vi tar oss med buss in till stadskärnan där det fantasieggande Oriental Pearl Tower med sina 468 meter är Asiens högsta och världens tredje högsta tevetorn. Utsiktsdäcket i den stora bubblan med 45 meters diameter finns på 263 meters höjd. I tornet finns även Shanghai History Museum. Gemensam välkomstmiddag på kvällen.

 • Dag 3 Shanghai, The Bund

  Strandpromenaden The Bund var länge symbolen för Shanghai. Öppnad som frihamn efter opiumkrigen 1842 blev staden snabbt ett centrum för stormakternas intressen. Swinging Shanghai blev ett begrepp världen över, kulturpersonligheter och kändisar kom hit. Shanghai blev också ett tillhåll för äventyrare och förknippades med opiumhålor och triader. En och annan olycklig sjöman blev väl också ”shanghaiad”. Men även många miljoner kineser kom hit från landsbygden i hopp om att få jobb i stadens otaliga fabriker. När japanerna 1941 intog den internationella koncessionen och låste in västerlänningarna i läger var det början till slutet på den utländska dominansen. I Gamla stan finner vi Stadsgudens tempel, det fina tehuset som med sina vinklade promenadgångar ska hindra onda andar att passera (andar kan som bekant bara gå rakt fram) och säkert några tusen butiker som ger besökaren mycket spännande att titta på. På kvällen kan du under en båttur på Huangpufloden (extraprogram) uppleva Shanghais spektakulära skyline från vattnet. Och varför inte avsluta kvällen på en bar med utsikt över floden och Pudongs skyskrapor, eller i Xintiandis nöjeskvarter?

   

 • Dag 4 Xi'an, introduktion till kinesiska i Vildgåspagoden

  Idag tar vu snabbtåget norrut till Xi'an som inte ligger så långt från Gula floden. Xi'an har varit huvudstad i Mittens rike under mer än tusen år och under elva kejserliga dynastier. I parken runt Lilla vildgåspagoden finns en liten trevlig lokal där vi samlas för en lättsam och lekfull introduktion till det kinesiska språket. Vi ska också prova på pensel och tusch och skriva några kinesiska tecken.

 • Dag 5 Xi’an, terrakottaarmé

  Vi beger oss ut på slätten som omger det moderna Xi’an där hela 72 kejsare och kungar ligger begravda för att besöka vår tids allra märkvärdigaste arkeologiska fynd, kejsarens underjordiska terrakottaarmé från ca 200 f Kr. 

 • Matlagning, vi lär oss laga dumplings

  Idag får vi också lära oss hur man gör dumplings, de nu i Sverige populära kinesiska deg- eller pastaknyten som fylls med t ex kött, grönsaker, kyckling, ägg eller räkor, och som är en nordkinesisk specialitet. Vi avslutar med en riktig dumplingmiddag. Efter det erbjuds en sång- och dansföreställning från Tangdynastin (extraprogram). 

 • Dag 6 Xi’an till Peking, Himmelens tempel

  Efter frukost sätter vi oss ombord på snabbtåget som på 5-6 timmar tar oss till Peking. Lunch ombord. När vi kommit tillbaka till Peking besöker vi Himmelens tempel och tittar in i en specialaffär för siden. Gemensam middag på kvällen.

 • Dag 7 Peking, Förbjudna staden

  Taiji i park och sedan Himmelska fridens torg. Torget ligger alldeles söder om Himmelska fridens port varifrån Mao Zedong den 1 oktober 1949 utropade Folkrepubliken Kina och 20 år senare hyllades av miljoner rödgardister. Härifrån fortsätter vi in i Förbjudna staden för att se den praktfulla Draktronen i Yttersta harmonins hall där kejsaren satt vid de mest högtidliga ceremonierna. Med lite fantasi kan man föreställa sig hur det måste ha sett ut då Himmelens son framträdde för sina underlydande som hälsade honom med att slå pannan nio gånger i marken medan trummorna dundrade, cymbalerna klingade och rökelsekaren skickade sin väldoftande rök mot skyn. Vi lämnar ståten i kejsarpalatset för att hemma hos en familj smaka på jiaozi, de traditionella knyten som på engelska kallas dumplings, och bli serverade lunch varefter vi åker cykelriksha genom Pekings gamla gränder. På kvällen finns möjlighet att gå på en akrobatföreställning med middag (tillval).

 • Dag 8 Peking, kinesiska muren

  I bergen norr om Peking ska vi bestiga Kinesiska muren, en av resans absoluta höjdpunkter. Vi besöker också klädmarknaden Hong Qiao där det kan fyndas kläder av alla slag, skor, väskor och mycket annat.

 • Dag 9 Egen tid i Peking

  Dagen är fri för egna upptäckter i Peking. På kvällen samlas vi till avskedsmiddag då det bjuds på Pekinganka. 

 • Dag 10 Peking, hemresa

  Frukost, buss till flygplatsen, hemresa med flyg, hemkomst samma dag.

Resfakta

Reslängd 10 dagar
Avreseort Stockholm, Köpenhamn, Göteborg
Avresor 14/10
Pris Från 23 950 kr
Enkelrumstillägg 4000 kr
Detaljerade priser

2-11 apr 2020: 22 700 kr
14-23 okt 2020: 23 950 kr

I priset ingår
 • Flyg med Finnair till Shanghai och hem från Peking. Avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Måltider ombord.
 • Klimatkompensation för alla flygresor
 • Svensktalande kinesisk färdledare möter i Shanghai och leder resan i Kina. Dessutom medverkar lokal engelsktalande guide i Shanghai och Xi’an.
 • Kina: Hotell av god/hög turistklass, del i dubbelrum. Hotellklassificering. Alla angivna måltider (8 frukostar, 7 luncher och 5 middagar) inkl måltidsdryck. Program enligt ovan. Transfers, bagagehantering, transporter och entréavgifter. Inrikes resor med flyg och dagtåg enligt program. Extraprogram bokas och betalas på plats i Kina.
 • Kinaresors informationspaket
 • Passagerar-, flygplats- och säkerhetsavgift på avreseorten. Flygplatsskatter inom Kina och internationell flygplatsskatt vid hemresan.
 • Du som reser utan sällskap garanteras kunna boka del i dubbelrum.
 • Barnrabatt
I priset ingår ej
 • Visum till Kina
 • Kvällsprogram i Shanghai, Xi'an och Peking 
 • Anslutningsflyg till/från Stockholm, fråga vid bokningen.
 • Reseförsäkring
 • Förlängning av resan, beställ redan vid bokning.
 • Bad och avkoppling efter resan
Resplan

Dag 1-2. Avresa med flyg, ankomst Shanghai
Dag 3. Shanghai
Dag 4. Shanghai, tåg till Xi’an
Dag 5. Terrakottaarmén Xi’an
Dag 6.  Xi’an, tåg till Peking
Dag 6-9. Fyra dagar i Peking
Dag 10. Hemresa med flyg, hemkomst samma dag

Resesätt Finnair
Visum

För att kunna resa in i Kina måste du ha visum. Läs mer om visum till Kina

Boende

 • Jiulong Hotel, Shanghai

  Jiulong Hotel höjer sig 25 våningar över de östra delarna av centrala Shanghai, med gångavstånd till The Bund och strålande utsikt över Pudong och Shanghais TV-torn. Bredvid hotellet ligger 1933, ett nyligen ombyggt slakthus från 1933 som förutom att vara ett av Shanghais arkitektoniska mästerverk, bland annat rymmer butiker och vinbarer. Hotellet erbjuder flera restauranger och en rekreationsavdelning med bl a gym och bastu. Rummen är utrustade med de vanligaste attiraljerna.  
  Till hemsidan

 • Capital Hotel, Peking

  Capital Hotel är bekvämt lokaliserat i centrala Peking, inom gångavstånd till kända sevärdheter som Himmelska fridens torg, Förbjudna staden och Temple of Heaven. Hotellet erbjuder bland annat en fin trädgård, bar, kafé, flera restauranger, gym, och en relaxavdelning med bastu och inomhuspool och för dig som gillar att ta ton finns det en karaoke klubb. Rummen är rymliga och eleganta.
  Till hemsidan 

 • Grand Soluxe International Hotel, Xian

  Hotellet ligger i den nordöstra delen av Xi'an, innanför stadsmuren och nära järnvägsstationen. Modernt inredda rum med luftkonditionering, vattenkokare, satellit-tv och gartis wifi. Badrum med hårtork och gratis toalettartiklar. Hotellet har egen restaurang. Två köpcentra finns inom kort promenadavstånd. 

Tillval

 • Bokas på plats Båtfärd på Huangpu River, Shanghai

  Att uppleva Shanghais berömda neonupplysta skyline när mörkret lagt sig över megastaden är en poupulär extrautflykt. Allra bäst utsikt har man från en båt ute på Huangpu River. Då kan du nämligen se både Pudong, som betyder öst om floden och Pu Xi, som betyder väst om floden. På Pudongsidan - i Lujiazui - kan du beskåda några av världens högsta skyskrapor, landmärken som Oriental Pearl Tower, Jin Mao, det 492 m höga Shanghai World Financial Tower (kapsylen) och det 632 meter och 128 våningar höga Shanghai Tower - världens näst högsta byggnad!

  På Pu Xi-sidan, längs den klassiska paradgatan The Bund kan du se 26 klassiska koloniala 1920-tals byggnader som t ex Bank of China, Peace hotel, Hong Kong Shanghai Bank och Shanghai Custom House i imponerande kvällsbelysning. Programmet börjar med middag på land innan vi gemensamt åker en 45-minuters tur på Huangpu River. Väl värt pengarna.

  Pris: 250 yuan.

 • Bokas på plats Sång- och dansföreställning Tangdynastin

  Populär sång- och dansföreställning med duktiga dansare och musiker som uppför traditionella sång- och dansnummer från Tangdynastin. Pris: 180 yuan

 • Bokas på plats Akrobatföreställning med middag, Peking

  Genomförs dag 5. Kvällsföreställningen The Flying Acrobatic Show bjuder på en häpnadsväckande föreställning där du får uppleva det bästa av vad traditionell kinesisk akrobat- och cirkuskultur kan uppvisa vad gäller koreografi, färg, spänning, lejondans, ormmänniskor, cykelnummer, eld stunts, akrobatik och cirkusnummer. Showen anses vara den bästa inom området i Peking. Kan varmt rekommenderas.

  Pris för show och middag: 250 yuan

 • Bokas på plats Kung fu-show med middag, Peking

  Genomförs dag 6. Kvällsföreställningen The Legend of Kung Fu Show är en fartfylld föreställning där den traditionella kampsporten Kung Fu blandas med modern teater, musik och balett. Under kvällen får vi följa en ung pojke som drömmer om att en dag bli en kung fu-mästare och nå upplysning. Vi får se hur pojken först blir munk och hur han sedan tvingas övervinna olika hinder - både världsliga och sinnliga - under sin kamp för att övervinna sin rädsla och bli en sann mästare i kung fu. Föreställningen har vunnit ett otal priser och har kommit att bli den mest älskade kung fu-showen i hela Kina. Mycket sevärd.

  Pris för show och middag: 250 yuan.

Boka din resa

2020-10-14 2020-10-23 23 950 kr Finnair Stockholm 5+ Boka resa
2020-10-14 2020-10-23 23 950 kr Finnair Köpenhamn 4 Boka resa
2020-10-14 2020-10-23 23 950 kr Finnair Göteborg 4 Boka resa