Översikt

Familjevecka i Peking

Ta med barnen till Peking under skolloven. Programmet är anpassat efter barnens tempo och intressen, men de vuxna njuter också av att se Kinesiska muren och Förbjudna staden i ett lugnare tempo.

Att äta mat hemma hos en kinesisk familj och att flyga drake intill Himmelens tempel blir oförglömliga minnen, liksom kvällen på akrobatikföreställningen. Vi ska också besöka de söta pandorna, köpa billiga kläder och strosa i gränderna. Populärt specialprogram som vi genomfört och utvecklat sedan 2008.


Under familjeveckan guidas vi av någon av våra omtyckta kinesiska färdledare, som kan staden Peking på sina fem fingrar. De har också mycket spännande att berätta om Kinas samhälle och kultur. Läs om våra kinesiska färdledare här »

Reseprogram

 • Dag 1-2 Avresa, Peking, Himmelens tempel

  Avresa från Sverige och ankomst till Peking dagen därpå. I ankomsthallen på Pekings flygplats väntar vår svenskspråkiga färdledare. Bagaget lastas i en egen bil för direkt transport till hotellet, medan barn och vuxna åker till en restaurang för att äta välkomstlunch och insupa atmosfären i denna historiska stad.

  Efter lunch besöker vi Himmelens tempel, och får då lära oss lite om dess 600-åriga historia. Tempelbyggnaderna omges av en stor park där det alltid är fullt av vanliga pekingbor som promenerar, leker och umgås. Man ser ofta vuxna män som skickligt manövrerar sina pappersdrakar högt uppe i luften, och vi ska också försöka få flyga drake. Senare på eftermiddagen checkar vi in på hotellet, och jetlagen kanske kräver en tidig kväll, inte minst för våra yngre deltagare. Middag på egen hand. Det finns både kinesiska och västerländska restauranger och caféer alldeles intill hotellet, inklusive McDonald´s.

 • Dag 3 Peking, Förbjudna staden

  Efter att vi laddat med hotellets digra frukostbuffé, är vi redo för dagens äventyr. Vi börjar med en promenad till världens största torg - Himmelska fridens torg och sedan beger vi oss in i världens till ytan största palats - världsarvet den Förbjudna staden. När vi går omkring där kan vi tänka på att den siste Qingkejsaren Pu Yi inte ens hade fyllt 3 år när han blev kejsare 1908. Han hann dock bara regera med sina förmyndare i 3 år innan Xinhairevolutionen störtade hela kejsardömet och grundade Republiken Kina. På åttiotalet tillkom en film om Pu Yis liv som delvis spelades in här i palataset. Filmen hette "Den siste kejsaren" och vann hela 8 Oscarsstatyetter 1988.

  Totalt hann 24 kejsare styra Kina från den Förbjudna staden under de nästan 500 år som passerade revy från invigningen år 1421 till dess att kejsardömet störtades 1908. Idag är palatset ett av världens populäraste besöksmål med fler årliga besökare än vad som bor i hela Sverige. På vår rundvandring får vi se både de stora gästabudssalarna och kejsarens privata bostad. Bakom Pu Yis lilla barntron hänger ett draperi, och på andra sidan står vuxentronen varifrån kejsarens rådgivare viskade vad han skulle säga.

  Under dagens tur kommer vi att ta extra många pauser när vi tittar på ett urval av palatsets närmare 1 000 tempel, salar, paviljonger och bostäder som enligt legenden skulle innehålla 9 999 ½ rum. Det var ju såklart bara himmelen som kunde ha fler än 10 000 rum. För faktaintresserade kan vi avslöja att det faktiska antalet rum räknas till 9 371. 

  Med våra vid det här laget kanske trötta ben och fötter, intar vi en gemensam kinesisk lunch och därefter är eftermiddagem och kvällen fri för egna strövtåg och äventyr.

 • Dag 4 Peking, Kinesiska muren

  Idag tar vi en tur till ett annat av världens mest omtalade besökmål - den Kinesiska muren,  jordens längsta byggnadsverk, världens största militäranläggning och sedan 1987 listad av UNESCO som ett världsarv. 2007 blev muren dessutom invald på listan över världens sju nya underverk när 100 miljoner människor deltog i en privat organiserad omröstning.

  Innan vi kommer fram med vår buss till muren tar vi en bensträckare vid en fabrik som arbetar med cloisonnétillverkning. Cloisonné är en metod för att dekorera hantverksföremål i metall, fajans, porslin och glas som t ex vaser, skålar och smycken med en emalj i olika färger. Tekniken kräver en stor skicklighet och noggranhet och det är intressant att se hur det går till. 

  Väl framme vid muren åker vi linbana upp till toppen och därefter får varje familj promenera i sin egen takt. Det är höga trappsteg på sina ställen, men man behöver inte gå långt för att uppleva hur muren ringlar sig över bergen, med vakttorn var 300:e meter. När muren var som starkast, under Mingdynastin på 1400-talet, var en miljon soldater utplacerade längs den ofattbart 620 mil långa muren. Hela Sverige är 157 mil långt vilket betyder att muren var 4 gånger så lång som hela vårt avlånga land.

  Muren börjar i öster vid Shanhaiguan och sträcker sig över de svårtillgängliga bergen norr om Peking, genom Ordosöknen och når så småningom sin slutpunkt sydväst om Gobiöknen nära Jiayuguan. Med hjälp av skott och röksignaler kunde vakterna meddela sig mellan tornen och varna för eventuellt annalkande fiender.

  Lunch ingår under utflykten till muren. Vi kommer tillbaka till hotellet under sen eftermiddag. Middag på kvällen sker på egen hand.

 • Dag 5 Peking, Trumtornet, Hutonger, marknad, akrobatikshow

  Dagen börjar med ett besök uppe i Trumtornet, som under kejsartiden hade till funktion att med sina trummor ange tiden för folket i staden. Från tornets topp har man en fin utsikt över de låga husen i ett område med bevarade gamla gränder, s k hutonger. Vi tar en promenad genom gränderna tills vi kommer till en familj som har förberett lunch åt oss i sitt hem och som ska visa hur man lagar jiaozi - små fyllda pastaknyten.

  Efter den hemlagade måltiden får vi skjuts i cykelrickshor ut ur gränderna. Med bussen far vi till Hongqiao; där det finns kläder, skor, elektronik, glasögon, smycken, pärlor med mera till mycket låga priser. Framåt kvällen äter vi en gemensam middag innan vi bänkar oss inför en makalös akrobatikshow. The Flying Acrobatic Show bjuder på en häpnadsväckande föreställning där vi får uppleva det bästa av vad traditionell kinesisk akrobat- och cirkuskultur kan uppvisa vad gäller koreografi, färg, spänning, lejondans, ormmänniskor, cykelnummer, eld stunts, akrobatik och cirkusnummer. Artisterna är så skickliga att man nästan önskar att de någon gång skulle göra ett litet misstag bara för att man ska förstå hur svåra nummer de faktiskt utför.

 • Dag 6 Peking, programfri dag

  Mitt i resan får vi en ledig dag som kan ägnas åt vila eller egna strövtåg. En del kanske vill besöka Beijing Aquarium - världens största inlandsakvarium, andra vill kanske botanisera i konst genom ett besök på Konstdistrikt 798 - ett gammalt fabriksområde som gjorts om till ett stort och populärt konstområde och den shoppingsugen kanske vill besöka den enorma Panjiayuan antik- och kuriosamarknad, som med sina 5 hektar är Kinas största marknadsplats inom området. Där hittar vi garanterat allt vad vi behöver och lite till. Glöm bara inte att pruta och att inte lita för mycket på handlarnas historier om sina varor. Andra populära och uppskattade shoppingställen är t ex Silk Market och gågatan Wangfujing Street. Fråga gärna din färdledare om fler och helt andra tips!

 • Dag 7 Peking, besök hos Pandor

  Idag besöker vi jättepandorna på Zoo. De tillhör familjen björnar och är sedan länge utrotningshotade. De finns bara i vilt tillstånd uppe i bergen i sydvästra Kina. Man uppskattar att det idag bara finns 1 600 pandor kvar i vilt tillstånd. En fullvuxen panda blir ca 150 cm från nos till svans och den kan väga mellan 100-150 kg. Den äter upp mot 40 kg bambu om dagen. Det var länge svårt att få pandor att reproducera sig i fångenskap, men en intensiv forskning vid Chengdu Panda Breeding Research Centre har gett resultat och centret har sedan 1987 lyckats föda upp 168 pandaungar. 

  På Zoo får vi se pandor på nära håll, och är de på gott humör brukar de leka eller klättra i träd i sina inhägnader. Den som vill ha med sig ett minne från besöket kan förslagsvis besöka områdets souveniraffär där det finns pandagosedjur, pandaväskor, pandatofflor, pandatröjor och en massa annat i pandaväg.

  På vägen tillbaka till centrum äter vi en gemensam lunch på en restaurang. Den som så önskar kan bli avsläppt och ta sig tillbaka till hotellet på egen hand. Vi andra tar bussen till hotellet där vi kan vila några timmar innan det är dags utbyta intryck och erfarenheter från denna fantastiska stad under vår gemensamma avskedsmiddagen på en trevlig restaurang inredd i gammal traditionell kinesisk stil.

 • Dag 8 Peking, hemresa

  Efter frukost tar bussen oss till flygplatsen. Vi flyger med Finnair direkt till Helsingfors och kommer fram på kvällen samma dag. Barnen gillar att det finns en egen tv-skärm vid varje stol, där man kan se film eller spela datorspel. Anslutande flyg till Stockholm, Köpenhamn eller Göteborg.

Karta

Resfakta

Reslängd 8 dagar
Avreseort Stockholm
Avresor 21/6
Pris Från 16 800 kr
Enkelrumstillägg Från 3 900 kr
Detaljerade priser

21 - 28 jun 2020 16.800 (Air China)

 

Barnpris

Barn 2-11 år har 15% rabatt på priset. 

I priset ingår
 • Flyg med Finnair/SAS till Peking t/r, avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn. Måltider ombord.
 • Färdledaren möter i Peking och leder alla angivna utfärder och programinslag.
 • Hotell av hög turistklass/första klass del i dubbelrum, daglig frukostbuffet.
 • Program enligt ovan. Angivna måltider inkl måltidsdryck (5 luncher och 2 middagar).
 • Transfers, bagagehantering, transporter och entréavgifter.
 • Kinaresors informationspaket
 • Passagerar- och säkerhetsavgift på avreseorten. Internationell flygplatsskatt i Peking vid hemresan.
 • Dricks till lokala guider och chaufförer.
I priset ingår ej
 • Anslutningsflyg till/från Stockholm, fråga vid bokningen.
 • Reseförsäkring
 • Förlängning av resan, beställ redan vid bokning.
 • Bad och avkoppling efter resan
 • Visum till Kina
Extra dagar

Du kan förläga resan med extra dagar i Peking eller dagar för sol och bad på Hainan, förutsatt att det finns platser kvar på flyget den dagen du vill resa hem. Kontakta oss för prisförslag.

Reseförsäkring

Vi rekommenderar Europeiska ERV när det gäller rese- och avbeställningsförsäkringar.

Resplan

Dag 1. Avresa med flyg
Dag 2-7. Peking
Dag 8. Peking, hemresa med flyg, hemkomst samma dag

Resesätt Air China
Visum

För att kunna resa in i Kina måste du ha visum. Läs mer om visum till Kina

Deltagarantal

15-24 resenärer

Bra att veta

Anmälningsavgiften är 3 000:- och ska betalas senast 7 dagar efter bokning. Resterande betalning ska vara oss tillhanda senast 40 dagar före avresa.

Boende

 • Jianguo Hotel, Peking

  Jianguo Hotel är ett ovanligt trevligt och populärt hotell, känt inte minst för sin vackra vattenträdgård på innergården. Hotellet ligger centralt i Dongchengs diplomatkvarter, nära T-banestation och endast några få minuters promenad till det populära shoppingstället Silk Market.

  Hotellet erbjuder gratis WiFi, gym, flera restauranger, ett kafé, en brittisk pub och en lobbybar. Restaurang Justine's, fransk restaurang, känd inte minst för sina utsökta efterrätter, Chopstick Restaurant erbjuder klassiska kantonesiska rätter, The Café tillfredställer både asiatiska och västerländska smaklökar med sin delikata buffé, Charlie´s Bar är en populär pub - öppen från lunch till sent på kvällen och the Lobby Lounge erbjuder musikunderhållning och ett varierat utbud av snacks och drycker.

  Rummen är rymliga och modernt inredda, rikligt utrustade med bland annat WiFi, minibar, kylskåp, sattelitkanaler, badrock, tofflor, te-och kaffekokare, värdeskåp, luftkonditionering och sitthörna. Till hemsidan

Tillval

 • Tilläggspaket Sol och bad på Hainan 6 dagar

  Söder om det kinesiska fastlandet ligger Hainan Dao, Hainanön, som kommit att kallas Kinas Hawaii. Sedan 1988 då Hainan blev en egen provins har utvecklingen skjutit fart och delar av sydkusten har blivit ett verkligt semesterparadis. De finaste stränderna på Hainan ligger runt Sanya. Här kopplar man av och njuter av härliga havsbad. Välj själv mellan våra utvalda hotell och strandalternativ Yalong Bay eller Sanya Bay. Hainan kan kombineras med alla våra Kinaresor oavsett om resan avslutas i Peking, Shanghai eller Hongkong.

  Exempel på tilläggspaket för resa som avslutas i Peking:

  Program
  Dag 1 – Peking, Sanya. Samma morgon som din resa avslutas i Peking: transfer till flygplatsen, flyg till Sanya (ca 4 tim), transfer, incheckning på hotell.
  Dag 2-4 – Sanya. Frukost, programfria dagar.
  Dag 5 – Sanya. Frukost, transfer till flygplatsen, flyg till Peking (ca 4 tim), transfer till hotell.
  Dag 6 – Peking, hemresa. Frukost, transfer till flygplatsen, avresa med flyg, hemkomst samma dag.

  Ingår i paketet

  - Ändring av biljett för internationellt flyg.
  - Flyg Peking-Sanya t/r.
  - Hotell i Sanya av hög turistklass/första klass (se nedan).
  - Hotell i Peking.
  - Frukost enligt ovan.
  - Transfers.

  Hotell och pris
  Golden Palm Resort Yalong Bay 4*, pris fr ca 11 950:-/pp
  Holiday Inn Resort Sanya Bay 4*, pris fr ca 14 850:-

  Det här tilläggspaketet är ett exempel, du kan välja att stanna kortare eller längre tid på Hainan.

  Angivna priser är preliminära och gäller del i dubbelrum när två personer bokar. Priset varierar beroende på bokningssituationen för hemreseflyget och valda hotellalternativ. Prisuppgiften bekräftas därför först efter gjord förfrågan. Tidig bokning är viktig, beställ tilläggspaketet i samband med att du bokar rundresan.

  Pris på förfrågan. Vänligen ring 08-545 95 200 för besked om platstillgång och bokning eller skriv in önskemålet när du bokar grundresan på hemsidan så kontaktar vi dig.

Boka din resa

2020-06-21 2020-06-28 16 800 kr Air China Stockholm 5+ Boka resa