Hoppa till huvudinnehåll

Inspiration

Inga länder kan uppvisa så stora och härliga kontraster, och så magnifika sevärdheter som våra resmål.

Läs, lyssna och låt dig inspireras och drömma dig bort. Här bjuder vi på några av våra egna betraktelser och reseberättelser från våra resor till Kina, Vietnam, Kambodja, Laos och Burma. Följ med oss till kulturen och äventyret!

Varmt välkommen till Kinaresor

Spännande filmer från våra resmål

Här nedan kan du se filmer och bildspel med smakprov från några av våra resor till Vietnam, Kambodja och Burma.

Läs mer

Xi'an och Guilin

Den tidigare huvud- och kejsarstaden Xi’an, den legendariska Sidenvägens startpunkt och staden där Qinkejsarens underjordiska armé av terrakotta kan ses.

Läs mer

Fakta om Kina

Kinas flagga är röd med fem gula stjärnor, vilket symboliserar folkets enhet efter revolutionen. Den större stjärnan representerar Kinas kommunistiska parti, och de fyra mindre representerar de fyra klasserna: arbetare, bönder, småborgare och kapitalister.

Läs mer

Shanghai du Österns Paris

Vi landar på Pudongs flygplats, tar gångbron över till Maglevtåget och susar in mot Shanghai i 431 km. Det är redan kväll och när vi kommer in på Bund tar jag in den helt galna utsikten över floden mot Pudongs läckra skyline.

Läs mer

Peking, Mitten i mittens rike

Det är lördag, vi tar tunnelbanans linje 2 till Jishuitan och promenerar ner till området runt Shichahais sjöar; Främre sjön, Bakre sjön och Västra sjön.

Läs mer

Kina tog mig med storm

En orkan av kontraster bombarderade mig, jag blev helt omtumlad. Jag hade inte fattat hur härligt urblåst huvudet skulle bli av alla intryck, jag glömde min vardag i tre veckor. Visst hade jag väntat mig att det skulle vara intressant och seriöst. Men jag hade inte trott att det dessutom skulle vara ROLIGT!

Läs mer

Nu klimatkompenserar vi för alla flygresor

Vår klimatkompensation sker genom trädplantering i Uganda i det Plan Vivo-certifierade projektet, Trees for Global Benefit.

Läs mer