Hoppa till huvudinnehåll

Inspiration

Inga länder kan uppvisa så stora och härliga kontraster, och så magnifika sevärdheter som våra resmål.

Läs, lyssna och låt dig inspireras och drömma dig bort. Här bjuder vi på några av våra egna betraktelser och reseberättelser från våra resor till Kina, Vietnam, Kambodja, Laos och Burma. Följ med oss till kulturen och äventyret!

Varmt välkommen till Kinaresor

Min upplevelse av Peking

Magnus Jönsson reste med oss till Peking i november. Här delar han med sig av några bilder från resan som bjöd på matlagningskurs i de gamla hutongerna, besök på antikmarknader och en spektakulär Kung Fu-show, bland mycket annat.

Läs mer

Hälsningar från Angkor Wat

Kinaresors VD Mats Andersson har nyligen kommit hem från Kambodja. En lärorik rundresa till land med ett dramatiskt förflutet, där han välkomnades med öppna armar!

Läs mer

Spännande filmer från våra resmål

Här nedan kan du se filmer och bildspel med smakprov från några av våra resor till Vietnam, Kambodja och Burma.

Läs mer

Vietnam, Kambodja och Laos

På sena eftermiddagen sluggar jag mig fram genom myllret av moppar till Caravelles takterrass. En svag bris drar in, det är lagom mycket folk och jag beställer en Bière Larue.

Läs mer

Burma - De gyllene pagodernas land

Mingalaba – som man säger i Burma när man vill säga hej eller god dag. Jag hör någon kalla Burma för de gyllene pagodernas land.

Läs mer

Xi'an och Guilin

Den tidigare huvud- och kejsarstaden Xi’an, den legendariska Sidenvägens startpunkt och staden där Qinkejsarens underjordiska armé av terrakotta kan ses.

Läs mer

Fakta om Kina

Kinas flagga är röd med fem gula stjärnor, vilket symboliserar folkets enhet efter revolutionen. Den större stjärnan representerar Kinas kommunistiska parti, och de fyra mindre representerar de fyra klasserna: arbetare, bönder, småborgare och kapitalister.

Läs mer

Shanghai du Österns Paris

Vi landar på Pudongs flygplats, tar gångbron över till Maglevtåget och susar in mot Shanghai i 431 km. Det är redan kväll och när vi kommer in på Bund tar jag in den helt galna utsikten över floden mot Pudongs läckra skyline.

Läs mer

Peking, Mitten i mittens rike

Det är lördag, vi tar tunnelbanans linje 2 till Jishuitan och promenerar ner till området runt Shichahais sjöar; Främre sjön, Bakre sjön och Västra sjön.

Läs mer

Kina tog mig med storm

En orkan av kontraster bombarderade mig, jag blev helt omtumlad. Jag hade inte fattat hur härligt urblåst huvudet skulle bli av alla intryck, jag glömde min vardag i tre veckor. Visst hade jag väntat mig att det skulle vara intressant och seriöst. Men jag hade inte trott att det dessutom skulle vara ROLIGT!

Läs mer