Våra mest bokade resor

Alla resor i bokstavsordning:

Följ oss på Facebook

Hemslöjdsresor

Hemslöjdsresor – textil, hantverk, slöjd, kultur, natur och äventyr

Svenska Hemslöjdsföreningarnas Riksförbund, tidningen Hemslöjd och KINARESOR samarbetar om resor för dig med särskilt intresse för textil, hantverk, slöjd, folkkonst och konsthantverk av alla slag. Resorna håller hög innehållsmässig kvalitet. Medlemmar och prenumeranter erhåller rabatt på Hemslöjdsresornas pris. Rabatterna kan kombineras. Bli medlem och prenumerant så får du rabatterna.

KINARESOR samarbetar även med andra textil- och hantverksorganisationer och enskilda personer, bl a Sticka! Sveriges Stickförening och lokala hemslöjdsföreningar om resor. Medlemmar i respektive förening får rabatt på dessa resor.

Läs mer om Hemslöjdsresorna, resestipendier och rabatter på resorna m m » 

Här kan du beställa vårt nyhetsbrev om Hemslöjdsresor »

Hemslöjdsresor: Tallinn – Martindagsmässan och hemslöjdsshopping

Folkkonsten tas på allvar i Estland, det rika hemslöjdsarvet vårdas ömt men utvecklas också ständigt. Gamla mönster återanvänds flitigt i nyproducerade textilier, nutida inredning, modern design och även ungdomarnas klädesplagg. Vi ska vara med på den stora slöjd- och hantverksmässa som hålls i samband med firandet av Martindagen, en mässa som brusar och sjuder av liv, ett riktigt eldorado för den slöjd- och hantverksintresserade. Stickade vantar, virkade sjalar, tovade halsband, broderade tofflor, handgjorda mattor, vävda band och mycket annat, till och med närproducerad mat finns att köpa. Framåt kvällen bjuds på en modevisning, en ”catwalk” till den estniska hemslöjdens ära. Under kunnig ledning gör vi en historisk vandring genom Tallinns gamla stadskärna som i sin helhet är upptagen på UNESCO:s världsarvslista som hela norra Europas mest välbevarade medeltida stad. Omvälvande besök i välsorterade butiker med ett mycket stort sortiment av tyg, garn och alla sorters sybehör – ett verkligt eldorado för den som vill fynda prisvärda garner för stickning och broderi, tyger, material för tovning, kiltning och knyppling, band, spetsar, tofsar, stickor, virknålar, knappar, pärlor, blixtlås, saxar och mycket, mycket annat.

Läs mer om resan
arrow

4

dagar

Resedatum 2016 är 10-13/11

Resedatum 2017 är 16-19/11

Båt Stockholm-Tallinn t/r
Specialprogram som planerats i samarbete med Liivi Soova, ordförande för Eesti Käsitöö, Estlands motsvarighet till SHR, Svenska Hemslöjdsföreningars Riksförbund
Margareta Tägt-Lee leder resan
Eha Org, svensktalande, mycket historiskt kunnig och erfaren estnisk ciceron leder stadsvandringen
En natt på centralt beläget hotell
En lunch och en middag 

Hemslöjdsrabatter 300:-

Resmål: 

Tallinn

Avresa: 16/11

Pris från:

3890:-

Hemslöjdsresor: Tallinn – Vårlig garn-, tyg-, sybehörs- och slöjdshopping

Vårresa till Tallinn för spännande och omvälvande besök i välsorterade butiker med ett mycket stort sortiment av tyg, garn och alla sorters sybehör. Butikerna är ett verkligt eldorado för den som vill fynda prisvärda garner för stickning och broderi, tyger, material för tovning, kiltning och knyppling, band, spetsar, tofsar, stickor, virknålar, knappar, pärlor, blixtlås, saxar och mycket, mycket annat. Margareta Tägt-Lee leder resan och Eha Org medverkar med en kulturhistorisk stadsvandring genom Tallinns vackra och historiskt intressanta stadskärna som i sin helhet är upptagen på UNESCO:s världsarvslista. Naturligtvis hoppas vi att solen ska lysa på oss och att vi ska få några riktigt härliga vårdagar tillsammans i Tallinn!

Läs mer om resan
arrow

4

dagar

2017 går resan 23-26/4

Resan öppnar för bokning i slutet av augusti månad

Båt Stockholm-Tallinn t/r
Två dagar i Tallinn

En natt på centralt beläget hotell
Margareta Tägt-Lee leder resan
Eha Org, svensktalande mycket historiskt kunnig estnisk guide leder stadsvandringen genom Tallinns gamla stadskärna
En lunch och två middagar ingår

Hemslöjdsrabatter

Resmål: 

Tallinn

Avresa: 23/4

Pris från:

3590:-

Hemslöjdsresor: Bornholms hantverk och textil

Solskensön Bornholm är ett eldorado för den hantverksintresserade. Hela Bornholm som bara har 41 000 invånare kan ståta med att ha flest soltimmar i hela Danmark. Under sommarhalvåret lever Bornholm upp och sprudlar av liv och då finns det möjlighet att besöka hantverkarna i deras verkstäder. Vi ska bo i mysiga Allinge och därifrån besöka tygtryckare, handvävare, keramiker, glasblåsare och pipmakare. Även konstmuseet i Gudhjem och Østerlars rundkirke hinns med. Vi ska smaka på smørrebröd och Bornholms specialitet rökt fisk och förstås hälsa på i Fru Petersens Café för att prova hennes berömda kakbuffet. Resan leds av Kerstin Andersson, Eva Möller är Hemslöjdsciceron.


 

 

Läs mer om resan
arrow

4

dagar

Resedatum 9-12/7 2017

Snabbfärja Ystad-Rønne tur och retur
Kerstin Andersson leder resan
Eva Möller är Hemslöjdsciceron
Unikt specialprogram
Två luncher och två middagar ingår

Hemslöjdsrabatter 560:-

Resmål: 

Rønne, Nyker, Hasle, Allinge, Østerlars, Svaneke, Østermarie, Gudhjem och Nylars på Bornholm

Avresa: 9/7

Pris från:

8245:-

Hemslöjdsresor: Västerdalarnas textil, hantverk och kultur

Dalarnas rika hemslöjdstradition är välkänd, främst den hemslöjd vi känner från området runt Leksand, Mora och Tällberg. Den rika tradition och kultur som lever så stark i västra Dalarna är mindre uppmärksammad. Vi hoppas att Hemslöjdsresors resa till just Västerdalarna ska bidra till att göra den delen av Dalarna mer känd. Anna-Karin Jobs Arnberg och Karin Kahnlund har för Hemslöjdsresors räkning planerat ett innehållsrikt och intressant program. I fem dagar ska vi med det fina, gemytliga och mysiga Dala-Floda Värdshus som bas göra utfärder för att se Ottilia Adelborgmuseet, Wåhlstedts ullspinneri, Mattias Heljes smedja, textilsamlingen i Lima Hembygdsgård, besöka en äkta och levande fäbod och i Äppelbo uppleva bygdespelet Trollbröllopet. Programmet rymmer även två kurser. En kurs i tvåändsstickning som Karin leder, och en kurs i påsömsbroderi som leds av Anna-Karin. Vi hoppas på några verkliga fina augustidagar som – efter härliga middagar – lockar oss att sitta uppe länge och samtala i värdshusets trädgård. Men inte för länge, vi vill ju vakna i tid för ett morgondopp i Flosjön!

Läs mer om resan
arrow

5

dagar

Resdatumen är 8-12/8 2017

Samling i Falun

Innehållsrikt hemslöjdsprogram i Falun, Gagnef, Dala-Floda med omgivningar, Lima och Äppelbo

Kurs i tvåändsstickning och påsömsbroderi ingår i prgrammet

Resan och kurserna leds av Anna-Karin Jobs Arnberg och Karin Kahnlund

Resmål: 

Falun, Gagnef, Dala-Floda, Mosselbodarna, Lima, Äppelbo

Avresa: 8/8

Pris från:

9875:-

Hemslöjdsresor: Tallinn - Kurs i vantstickning

Resan kommer att gå under 2018. Beställ Hemslöjdsbrevet så får du förhandsinformation om resan.

Läs mer om resan
arrow

5

dagar

Resan kommer att gå 2018

Beställ Hemslöjdsbrevet så får du förhandsinformation om resan

Resmål: Uppgifter om resmål saknas

Avresa: Avresedatum saknas

Pris från:

Pris saknas

Hemslöjdsresor: Skånes textil och hantverk

Ett sommaragert Skåne inbjuder till en innehållsrik och mångsidig upplevelse. Vårt sydligaste landskap kan uppvisa en av vårt lands allra rikaste hemslöjdsskatter. I Landskrona leder Eva Berg en workshop i skånskt yllebroderi. I Onslunda går vi en borstbindarkurs. Flera specialvisningar arrangeras för bara oss: Besök i Joakim Bengtsson hus i Landskrona, Stiftelsen skånsk hemslöjds och Landskrona museums samlingar, Klostret i Ystad, Skånes Lincentrum, skånska dräkter på Kulturen i Lund och Lilla Rödde textilmuseum. Även Alpackaspinneriet, Svabesholms Kungsgårds engelska park, Kiviks musteri och Ales stenar ingår i programmet. Kerstin Andersson leder resan, Eva Möller medverkar som Hemslöjdsciceron. 

Läs mer om resan
arrow

5

dagar

Resedatum 2017 är 17-21/8

Resan leds av Kerstin Andersson

Eva Möller är Hemslöjdsciceron

Unikt specialprogram
Fyra luncher och två middagar ingår
Resans program är planerat så att det passar dig som är bosatt i såväl södra Sverige som dig som bor i mer nordliga delar av vårt land

Hemslöjdsrabatter 700:-

Resmål: 

Landskrona, Kågeröd, Onslunda, Ingelsta, Kivik, Simrishamn, Löderup, Ales stenar, Ystad, Lilla Rödde, Blentarp, Lund

Avresa: 17/8

Pris från:

10335:-

Hemslöjdsresor: Broderikurs i norra Polen

NYHET! Välkommen med på en mycket innehållsrik broderiresa under vilken vi ska lära oss tre lokala polska broderitekniker från Kassubien, Tuchola och Pelplin i norra Polen. Lokala brodöser leder alla workshops under vilka vi kommer att lära oss broderiteknikernas grunder och förstås även få ta del av brodösernas egna specialiteter och extraordinära färdigheter. Till vår hjälp under hela programmet har vi Tomasz Oczkowski som aktivt har medverkat i detaljplaneringen av resans program. Tomasz har tidigare erfarenhet från att medverka i Hemslöjdsresors reseprogram. Hösten 2015 ledde han tillsammans med Kerstin Andersson Hemslöjdsresors Polenresa med specialinriktning på lin. Vårt broderande i Polen kommer att varvas med intressanta kulturhistoriska programinslag. Vid flera tillfällen under resan medverkar lokala kvinnor med inslag av folksång och -dans och instrumentalmusik. I programplaneringen har Tomasz Oczkowski dessutom ansträngt sig extra för att vi ska kunna erbjuda en mycket rik variation av måltider bestående av lokala maträtter och specialiteter. Välkommen att delta i ett upplevelserikt broderiäventyr som bjuder på stora upplevelser och mycket ny kunskap.

Läs mer om resan
arrow

6

dagar

Resedatumen är 16-21/7 2017

Flyg med SAS från Stockholm och Köpenhamn

Mycket innehållsrikt och varierat program

Sju tre timmar långa workshoppar helt inriktade på broderi

Ytterligare två workshoppar i andra hantverk

Även många intressanta kulturhistoriska programsinslag ingår

Samtliga måltider ingår i priset

Tomasz Oczkowski är resans kulturelle ciceron och reseledare, Tomasz tolkar till svenska under alla workshops och guidar under övriga programinslag på svenska

Specialrabatt för medlemmar i Broderiakademin 1 000:-

Hemslöjdsrabatter 1 000:-

Resmål: 

Gdansk, Koscierzyna, Tuchola, Gniew, Pelplin

Avresa: 16/7

Pris från:

16960:-

Hemslöjdsresor: Finland - Raumo, Villnäs och Åbo. Spetsar, hantverk, textil, kultur.

NYHET! Vi börjar programmet med en heldag i den gamla historiska staden Raumo som är upptagen på UNESCO:s lista över världsarv. Förutom för den charmiga och intressanta trähusbebyggelsen är Raumo känt för sina knypplade spetsar. Mellan Raumo och Åbo ligger det intressanta Villnäs slott från 1665 där marskalk Mannerheim föddes 1867. Vi besöker slottet och ges en visning. I Åbo väntar Åbo slotts finska ryor och klädedräkter, Åbo Akademis museum “Ett hem” samt domkyrkans textilsamlingar. På det stora Hantverksmuseet, Åbos eget Skansen, kan vi se hantverkarbostäder som skonades i storbranden 1827. Avresa på kvällen med nattbåt från Stockholm till Åbo, hemkomst på morgonen dag 6. En övernattning på hotell i gamla Raumo och två nätter i centrala Åbo. Resan leds av Raija Öhrstedt.

Läs mer om resan
arrow

6

dagar

Resan går 23-28/8 2017

Specialprogram som är helt nytt och skapat för Hemslöjdsresor

Resan leds av Raija Öhrstedt

 

Resmål: 

Raumo, Villnäs och Åbo

Avresa: 23/8

Pris från:

8960:-

Hemslöjdsresor: Champagnes hantverk, bubblande dryck och kultur

NYHET! Följ med på en helt ny Hemslöjdsresa till Champagne för att uppleva den klassiska regionens hantverk och kulturhistoria – och förstås njuta av den dryck som givit regionen världsrykte. För vad är framställningen av den ädla drycken champagne annat än just ett hantverk? Drycken är världsberömd men området Champagne där den produceras är i praktiken okänt för oss. Svenskan Annette Geoffroy är sedan 1994 bosatt i Orges där hon tillsammans med sin franske man Emmanuel driver Blomsterkvarnens verksamhet som har de stora modehusen i Paris som kunder. Annette har planerat ett helt nytt, unikt, mångsidigt och modernt specialprogram för Hemslöjdsresor. Vi ska se tillverkning av ektunnor för lagring av vin och champagne, blomsterdekorationer specialtillverkade för haute couture, traditionell ostproduktion, hantverksmässig tillverkning av medeltida kakelplattor och förstås hanteringen av vindruvor och produktion av champagne. I Blomsterkvarnen arrangeras en workshop under vilken vi får tillverka våra egna blomsterdekorationer. Och vi ska förstås även njuta av det franska köket, ett hantverk så gott som något! Hela tiden färdas vi genom Champagnes vackra, böljande och pittoreska landskap. Resan leds av Annette Geoffroy.

Läs mer om resan
arrow

7

dagar

Resedatumen är 27/8-2/9 2017

Flyg med SAS

Helt nytt, unikt, mångsidigt och modernt specialprogram, även workshop i Blomsterkvarnen i Orges

Resan leds av Annette Geoffroy

Hemslöjdsrabatter 1 100:-

Resmål: 

Reims, Epernay, Chaumont, Orges, Essoyes, Chaource, Troyes, Provins

Avresa: 27/8

Pris från:

20870:-

Hemslöjdsresor: Peking - Stickning, garn, textil och hantverk

Specialprogram som vänder sig till dig med stort intresse för stickning, garn, textilier och hantverk. Personalen i en garnbutik bjuder in till en workshop i stickning och virkning. En annan workshop arrangeras för oss av utländska kvinnor bosatta i Peking som har stickning som stort intresse. I södra Peking letar vi upp de kinesiska kvinnor som har den stora parken runt Himmelens tempel som samlingsplats för att sitta ned och sticka tillsammans. Under en tredje workshop lär vi oss knyta kinesiska knutar. Även en berömd ateljé för tillverkning av Pekingoperakläder bjuder in oss för att vi ska få sy var sin minidräkt, en klassisk kinesisk qipao. Vi ska också besöka en stor marknad för garner, stickor och annat som används i stickningen, ta del av hur silke och siden framställs, studera olika typer av kinesiska klädedräkter och smaka på riktigt kinesiskt te. Resan leds av Kerstin Andersson som även har planerat vårt specialprogram. Välkommen med på en resa som bjuder på mycket kunskap, många glada skratt och massor av upptäckarglädje!

Läs mer om resan
arrow

7

dagar

Flyg med Finnair

Avresa från Stockholm, Göteborg och Köpenhamn

Hotell av första klass, mycket centralt beläget

Kerstin Andersson leder resan

Innehållsrikt program med flera workshoppar

Hemslöjdsrabatter 800:-

Resmål: 

Peking

Avresa: Avresedatum saknas

Pris från:

Pris saknas

Hemslöjdsresor: Estlands hantverk och textil

Estland har en stark hantverkstradition där mormors handarbete fortfarande värderas högt och där det rika hemslöjdsarvet utvecklas vidare av yngre generationer. Gamla mönster återanvänds flitigt i nyproducerade textilier, inredning och klädesplagg. Under vår rundresa genom det sommarfagra Estland kommer Estlands mest kända textilkonstnär – Anu Raud – att ta emot oss och visa sin enastående samling av textilier. Anu Raud kommer också att arrangera en workshop under vilken vi får lära oss en av hennes tekniker för att väva mattor. Till Estlands sommarhuvudstad Pärnu, där vi ska bo på ett spahotell nära havet och den fina sandstranden, har vi kommit för att delta i de årliga gillesdagarna. På Kynö där kvinnorna dagligen klär sig i folkdräkt tas vi på lastbilsflak runt ön för att träffa människor och se deras lokala slöjdprodukter med sina karaktäristiska mönster och klara färger. På Ösel bor vi två nätter på ett spahotell från vilket vi gör en heldagsutfärd till den lilla ön Muhu där Gudrun Sjödén lät sig inspireras till sin vinterkollektion 2013-14. I Tallinn vandrar vi genom Gamla stan, besöker hantverksbutiker och ges tid i Estlands mest välsorterade butik för sybehör som väntar med ett enormt sortiment där det allra mesta inom textilt handarbete kan köpas till mycket förmånliga priser. Vår sommarresa till Estlands hantverks- och textilskatter leds av Eha Org.

Läs mer om resan
arrow

8

dagar

Båt Stockholm-Tallinn t/r

Eha Org leder resan

Besök och workshop hos Anu Raud i byn Heimtali nära Viljandi

Besök på Kynö och workshop på på Muhu som var Gudrun Sjödéns inspirationskälla

Prova-på-själv-aktiviteter

En övernattning i Tallinn

Fyra nätter på spahotell med hög standard

Sju frukostar, fyra luncher och tre middagar ingår

Hemslöjdsrabatter 600:-

Resmål: 

Tallinn, Heimtali, Pärnu, Kynö, Ösel, Muhu

Avresa: 1/8

Pris från:

11840:-

Hemslöjdsresor: Shetland Wool Week

Shetlandsull och Shetlandsgarn, vem tänder inte på det? För åttonde året arrangeras hösten 2017 den redan nu legendariska Shetland Wool Week. Runt om på Shetlands huvudö och på öarna Yell och Unst har vi planerat ett innehållsrikt program. Besök till ullproducenter, spinnerier, garnfärgare, stickentusiaster, vävare, ullförsäljare, spetsstickare, designers och konstnärer på de särpräglade och enastående vackra öarna. Flera mycket intressanta workshops med mycket kvalificerad ledning av lokala experter ingår i programmet. Resan arrangeras i samband med Shetland Wool Week. Resan leds av Margareta Tägt-Lee.

Läs mer om resan
arrow

9

dagar

Resedatum 2017 är 20-28/9

 

Flyg med SAS eller KLM

Nattbåt Aberdeen-Lerwick t/r

Mycket innehållsrikt program med ett flertal workshops

Många måltider ingår

Maximalt 14 deltagare i gruppen

Resan leds av Margareta Tägt-Lee

Hemslöjdsrabatter 1 800:-

 

Resmål: 

Shetlandsöarna består av många öar. Vi bor i Lerwick på huvudön Mainland där huvuddelen av programmet arrangeras, men programmet tar oss även till de mindre och näraliggande öarna East Burra, Yell och Unst.

Avresa: 20/9

Pris från:

37500:-

Hemslöjdsresor: Broderikurs i miaofolkets broderitekniker, Guizhou i Kina

Miaofolkets färggranna broderier är kända över hela världen. Till den okända provinsen Guizhou reser man inte för att uppleva det moderna Kina. Hit kommer man för att uppleva den vackra naturen, jordbrukslandskapet med de många terrasserade risfälten, ålderdomliga levnadssätt och livskraftig kultur. I ett brodericenter i staden Kaili och i några särskilt utvalda byar på landsbygden runt om Kaili ska vi studera och lära oss miaofolkets broderitekniker av lokala brodöser. Varje by har sin egen specialitet. Vi broderar omgivna av ett vackert och omväxlande landskap där många olika etniska minoritetsfolk lever. Förutom miao kommer vi att möta dong och yao i byar där tiden tycks ha stått stilla. Vi får också se textilier och hantverk av många olika slag. Specialrabatt för medlemmar i Broderiakademin. Även Hemslöjdsrabatter lämnas. Resan leds av Kerstin Andersson.

Läs mer om resan
arrow

10

dagar

Resedatum är 4-13/9 2017

Flyg med Finnair

Kerstin Andersson leder resan

Unik kurs i miaofolkets broderitekniker i Kailis brodericenter och i byar på den omgivande landsbygden

Alla måltider ingår

Specialrabatt för medlemmar i Broderiakademin 1 400:-

Hemslöjdsrabatter 1 400:-

Resmål: 

Guiyang, Kaili och miaobyar på landsbygen utanför Kaili i Guizhouprovinsen samt Kanton

Avresa: 4/9

Pris från:

28985:-

Hemslöjdsresor: Gambias textil och hantverk

Resan kommer 2018. Resan leds av Pirjo Andersson Diallo. Beställ Hemslöjdsbrevet så får du förhandsinformation om resan.

Läs mer om resan
arrow

11

dagar

Mer information om resan inom kort

Resan leds av Pirjo Andersson Diallo

Beställ Hemslöjdsbrevet så får du förhandsinformation om resan.

Resmål: Uppgifter om resmål saknas

Avresa: Avresedatum saknas

Pris från:

Pris saknas

Hemslöjdsresor: Södra Kinas hantverk, textil och äventyr

Vår resa till södra Kina kombinerar textil- och hantverksinslag med spännande och intressanta natur- och kulturupplevelser. På landsbygden utanför Kanton ska vi studera en unik metod för färgning av sidentyg som länge varit hemlig men som nu uppmärksammats av Hot Couture-världen och de stora modehusen. Produktionen kan bara ske vid Pärlflodens strand, det är enbart där man finner den järnhaltiga lera som krävs. Den speciella hanteringen gör att det exklusiva sidentyget blir svart på ena sidan och brunt på den andra. I Foshan ser vi sidentillverkning, keramik och pappersklipp. Uppe på bergskammen Drakens ryggrad bor vi på ett lokalt gästhus invid minoritetsfolkens spektakulära risterrasser. På Lifloden tar en liten båt oss genom det drömlika landskapet av sockertoppsberg, förbi små bosättningar och grönsaksodlingar. På landsbygden utanför Yangshuo får vi en introduktion i kinesisk matlagning. Unikt och innehållsrikt äventyr som leds av Kerstin Andersson.

Läs mer om resan
arrow

11

dagar

Resedatum är 15-25/9 2017

Flyg med Finnair

Kerstin Andersson leder resan

Unikt specialprogram

Hemslöjdsrabatter 1 040:-

Resmål: 

Kanton (Guangzhou), Foshan, Longji, Yangshuo, Fuli, Xingping

Avresa: 15/9

Pris från:

23965:-

Hemslöjdsresor: Kambodjas hantverk och textil

NYHET! En helt ny och unik resa till Kambodja under vilken du får uppleva landets textil- och hantverkstraditioner. Vi ska se småskalig silkeproduktion, sidenvävning under enkla förhållanden och hur man flätar korgar av vattenhyacint, palm- och pandanblad samt bambu. En workshop under vilken vi färgar våra egna bomullssjalar står också på programmet. Vi börjar i huvudstaden Phnom Penh där vi möter storslagna minnen från det praktfulla kungliga Kambodja men också från Röda khmerernas illdåd. I Siem Reap väntar de magnifika djungeltemplen i khmerernas legendariska huvudstad Angkor som definitivt är en av världens allra främsta sevärdheter. En resa som också ger insikter om människornas arbetsförhållanden och vardagsliv i enkla byar på landsbygden, men även tid för avkoppling vid hotellpoolen. Resan leds av Kerstin Andersson.

Läs mer om resan
arrow

11

dagar

Flyg med Thai

Innehållsrikt och mångsidigt program

Resan leds av Kerstin Andersson

Hemslöjdsrabatter 1 200:-

Resmål: 

Phnom Penh, Takeo, Siem Reap, Angkor, Pourk och några mindre byar, Machrey, Tonlesapsjön

Avresa: 14/11

Pris från:

25950:-

Hemslöjdsresor: Indiens textil och hantverk

Upplev den rika indiska textil- och hantverkstraditionen på museer och i människornas vardagsliv, se allt från de elegantaste guldbroderier till små familjeverkstäder där man trycker med träblock och gör blomstersmyckat papper av gamla textilier. I Indien lever traditionen och hantverkskunnandet kvar och tillverkningen fortsätter på samma sätt som den gjort i generationer. Med enkla verktyg lyckas man skapa de vackraste ting, något vi får uppleva bl a under en heldagskurs i broderi. På landsbygden har vi valt ut några särskilda textil- och hantverksbyar som vi ska besöka. I Delhi besöker vi ett stort museum över indisk hantverks- och textilkonst. Men vi låter oss även förföras av det vidunderligt vackra Taj Mahal och några andra självklara indiska sevärdheter. Programmet rymmer också spännande upplevelser i textilbasarer och på hantverksmarknader där vi möter dem som ska handla kläder till bröllopet, men också den gamle mannen av vilken vi köper de mest bedårande band och tofsar. Broderikursen genomförs på ett tidigare maharadjapalats som omvandlats till hotell där vi ska tillbringa fyra nätter. Invid den stora poolen får vi även lära oss konsten att klä på sig en sari och knyta en turban. Resan leds av Indienkännaren Cecilia Purits med ett starkt intresse för och mycket kunskap om indisk textil- och hantverkstradition. Följ med på en textil- och hantverksresa som bjuder på mycket stora kontraster och lika stora upplevelser!

Läs mer om resan
arrow

12

dagar

Resedatum är 7-18/11 2017

Flyg med Finnair

Unikt specialprogram

Alla måltider ingår

Cecilia Purits leder resan

Hemslöjdsrabatter 980:-  

Resmål: 

Delhi, Bharatpur, Agra, bybesök, Jaipur, Sanganer, Delhi

Avresa: 7/11

Pris från:

20960:-

Hemslöjdsresor: Irans hantverk, textil och mattor

NYHET! Helt ny och unik resa. Hantverk på basarer, i ateljéer och under workshoppar. Mycket innehållsrikt och mångsidigt hantverks- och kulturhistoriskt program i en av världens äldsta civilisationer. Vi besöker Shiraz, Persepolis, Pasargade, Yazd, Ardakan, Nain, Esfahan, Kashan och Tehran. Resan leds av Raija Öhrstedt. 

 

 

 

Läs mer om resan
arrow

13

dagar

Flyg med Turkish Airlines

Resan leds av Raija Öhrstedt

Unikt specialprogram som även innehåller två workshoppar

Mycket innehållsrikt och mångsidigt program som även inkluderar de vikitgaste kulturhistoriska sevärdheterna

Hemslöjdsrabatter 1 500:- 

Resmål: 

Shiraz, Persepolis, Yazd, Ardakan, Na'in, Isfahan, Kashan, Tehran

Avresa: 7/10

Pris från:

28480:-

Hemslöjdsresor: Japans hantverk, textil och kultur

NYHET! Helt ny och unik resa. Upplev Japans rika hantverkstraditioner och möt hantverkare i byar på landsbygden och i städer, under workshoppar och på museer. Mycket innehållsrikt program som även inkluderar de viktigaste kulturhistoriska sevärdheterna, liksom en teceremoni, besök på matmarknader och promenader genom mycket spännande och intressanta historiska miljöer. Två nätter kommer vi att bo på ett ryokan, ett traditionellt japanskt hotell som erbjuder bad i varma källor. Och naturligtvis blir det flera tillfällen till hemslöjdsshopping i särskilt utvalda butiker. Vi besöker Tokyo, Matsumoto, Takayama, Hida Folk Village, Kanazawa, Kyoto och den lilla indigobyn Kita i Miyama. Resan leds av Hemslöjdsresors erfarna färdledare Kerstin Andersson och Japankännaren Peder Christensen.  

Läs mer om resan
arrow

14

dagar

Flyg med Finnair

Resan leds av Kerstin Andersson och Peder Christensen 

Unikt specialprogram med fem workshoppar

Mycket innehållsrikt och mångsidigt program som även inkluderar de viktigaste kulturhistoriska sevärdheterna

Hotell av hög turistklass 

Två nätter på traditionellt ryokan med onsenbad

Hemslöjdsrabatter 3 000:-

Resmål: 

Tokyo, Matsumoto, Takayama, Hida Folk Village, Hirayu, Kanazawa, Kyoto, Kita by

Avresa: 27/10

Pris från:

54860:-

Hemslöjdsresor: Perus hantverk, textil och kultur

Upplev Perus uråldriga textil- och hantverkstraditioner. Vi möter indiankvinnor som spinner och färgar garn med lokala växter och mineraler. Kvinnorna väver och stickar i traditionella mönster och med uråldriga tekniker. Vi ska bekanta oss med de olika kameldjuren och lära oss att skilja mellan alpacka- och vikunjaull. Vi besöker hantverkscentra där man tillverkar textilier av den fina ullen och vi ges tillfällen till inköp. På Titicacasjön ser vi hur man bygger de flytande vassöar man bor på. På ön Taquile möter vi männen som stickar en särskild huvudbonad som ska bedömas av den blivande hustrun. Vi besöker lokala marknader och hantverksverkstäder, ser kondorerna glidflyga över Colcadalen och vi njuter av musik och folkdans. Naturligtvis besöker vi även det vidunderliga Machu Picchu. Under resan från storstaden Lima till den traditionella inkabyn Ollantaytambo och den vita staden Arequipas vackra centrum möter vi de tusenåriga kulturerna och det koloniala arvet, allt uppblandat med det andinska inflytandet. Resan leds av Päivi Suomalainen.

Läs mer om resan
arrow

14

dagar

Resedatum är 15-28/9 2017

Flyg med KLM

Resan leds av Päivi Suomalainen

Mycket innehållsrikt och varierat program 

Hemslöjdsrabatter 1 700:-

Resmål: 

Lima, Chinchero, Ollantaytambo, Machu Picchu, Urubamba, Awanacancha, Cusco, Andahuaylilla, La Raya, Puno med Titicacasjön och ön Taquile, Chivay, Colkadalen, Cruz del Condor, Arequipa

Avresa: 15/9

Pris från:

39960:-